Igår fick jag hjälp av vår kompis Amanda att rida alla hästarna! Emma börjar känna sig bättre, men det är inte lätt att rida med en näsa som behöver snytas varje minut… Hon får allt vila ett tag till! Lika bra det, man ska ju inte gärna anstränga sig när man är sjuk.

Amanda var ledig, så hon kunde hjälpa mig till min stora glädje. Roligt med sällskap, och dessutom finns det inget tråkigare än att rida ut på fyra hästar i fyra omgångar, haha. Eller ja, tre… Boppen går inte att rida ut på själv. Som tur är behöver vi sällan rida ut själva, så det löser sig ju ändå.

Först red vi ut på Focus och Tage. De blev hemskt rädda för en massa skräp som låg precis bredvid grusvägen i en trädgård som legat där i säkert en vecka. Undrar mest hur man tänker när man lämnar sånt i trädgården? Tänker på rådjur och liknande som kan ta skada av det. Bra miljöträning för hästarna dock! De blev så rädda så Amanda ledde förbi Tage. Sen gick allt fint! På hemvägen backade jag Focus mot det läskiga och sen kikade han på det. Så duktig så.

Bella och Boppen var såklart inte sämre, så de blev också rädda för skräpet. Bella var lite dramaqueen och ställde sig lite på bakbenen och sådär, men då ryggade jag bara henne förbi så gick det också bra sen. Hon blev dock totalt livrädd för en liten plastremsa som legat i en grushög bredvid grusvägen i typ ett halvår så hon TVÄRNITADE med råge. Focus brukar tvärnita och vända extremt snabbt men hon slog nog fasiken honom. Helt sjukt, haha. Sån tur att vi skrittade, annars hade jag druttat i backen. Hästars logik för övrigt, Bella blev ju livrädd för den där plastremsan som hon sett SÅ många gånger, men att backa in i en blåsande presenning? Inga problem! Haha. Skit-Fia.

Boppen, Amanda och Bella efter vår ridtur!

Idag är det dags för Bella och Focus att kollas igenom av duktiga Christin från Equihälsa! Ska bli roligt att se vad hon har att säga om dem 😀 Var ett tag sen Focus blev kollad nu. Bella blir ju kollad ofta på grund av hennes diskskada, och så brukar vi varva de andra tre hästarna lagom till Christins besök. Sist var det Tage som fick sig en check, så nu är det Focus tur! Därför kommer de vila idag, och antagligen ett par dagar framåt beroende på vad Christin tycker. Perfekt med lite lugnare för dem nu när Emma ändå är sjuk!

Tage och Boppen ska dock ridas. Troligtvis kommer en kompis hit och ska rida, så Emma slipper det idag igen 🙂 Ska bli roligt! Passa på att ses och göra lite nytta samtidigt, perfekt.

/ Anna

Kommentera