God morgon allihopa! Idag vaknade jag vid 6.20 utan att ens ha ställt klockan, tack vare att det är så ljust ute på morgonen nu. Tycker det är härligt med kroppens naturliga väckarklocka får jag säga! Idag är planen att Bella, Tage & Focus ska joggas ut i skogen och Boppen ska fortsätta promeneras efter sitt ingrepp i munnen. Sen blir det vanligt jobb och ikväll kommer vår förra hopptränare Therese hit för att gästa vår podd, woho. Hon blir vår första gäst och jag tror det kommer bli ett riktigt intressant avsnitt, för vi ska prata om hur hon tog sig tillbaks till hästryggen igen efter en svår ridolycka. Therese är före detta internationell fälttävlansryttare, och olyckan vi ska prata om skedde vid en internationell tävling i terrängen. Mer om det får ni höra på tisdag!

Igår var det hoppträning som gällde för Focus och Bella medan de andra grabbarna promenerades. Båda två skötte sig toppen även om både jag och Anna hade det lite kämpigt på olika vis. Jag känner mig fortfarande svag i kroppen och var lite ringrostig i hoppningen efter min rejäla förkylning. Bella kändes dock fin för det mesta, men jag tror att hon känner av fällningen endel för hon tar för sig lite dåligt stundtals även om hon för det mesta är riktigt pigg och framåt. Sen tycker hon det är väldigt jobbigt att hoppa hinder som står för nära väggen (speciellt mot ett hörn), så en linje hade vi problem med då hon stod emot så mycket (ni kommer få se i lördagens film). Hon är en tryckkänslig dam och det kommer nog ta tid att få henne bekväm med detta.

Anna var jättenöjd med träningen! Både med hur hon red och med Focus. Vi hoppade mycket gymnastik igår, och det tycker han är jobbigt, så det skedde lite protester ett par gånger. Anna löste det dock kanonbra, och när han inte tjurade så var han så fint framme och hoppade lika bra som vanligt. Han gör dessa övningar så himla bra trots att vi hoppade många hinder i rad 🙂 Det är svårt att tro att han bara för ett år sedan precis hade börjat kunna gå över ett 30 cm-hinder igen efter sin traumatiska tid i Holland.

Utöver detta så mentaltränade vi även Bella & Focus en sväng. Det är skönt att göra det innan träning, för då vet vi att de är med oss bättre i ridningen från start 🙂

Nu ska jag fortsätta med dagens jobb, dvs skriva ihop “manus” till kvällens poddavsnitt och redigera lördagens video. Hoppas ni får en fin dag!

/ Emma

6 Kommentarer

 1. Maja den 26 mar 2020 16:19 kl 16:19

  Har hästarna samma hagar på både vintern och sommaren eller har ni sommarbete?

  • Systrarna Elfstrand den 26 mar 2020 17:03 kl 17:03

   Samma hagar som också är bete 😀 2. Anna Reventlow den 27 mar 2020 14:27 kl 14:27

  Halloj.
  En liten fråga – Vad har ni för sand på er bana och är ni nöjda? Ser ut att vara luftigt men ändå fast. Fungerer den året rundt? Tusen Tack 🙂

  • Systrarna Elfstrand den 27 mar 2020 17:14 kl 17:14

   Hej! Vi har kvartsit på vår ridbana 😀 Vi är väldigt nöjda! Det är precis som du beskriver, luftigt men med bra grepp. Det funkar året runt, men det är klart att vädret kan ställa till det för oss på vintern om det regnar/töar och sen fryser. Men så är det ju för nästan alla underlag 🙂 3. Anna den 27 mar 2020 20:11 kl 20:11

  Hej,
  Tack så mycket.
  Ja så är det ju med all utebanor, å andra sidan får man mycket frisk luft 😅 har ni något i standen? Flis eller fiber f. Eks?

  • Systrarna Elfstrand den 28 mar 2020 08:04 kl 08:04

   Nej ingenting 😀Kommentera