Hej allihopa! Jag har suttit och redigerat film ett tag nu och glömde helt bort att jag skulle blogga om gårdagen, so here it comes 🙂

Det var riktigt ruskigt väder större delen av dagen igår. Jag vaknade strax efter 6 igår av åska och regn, så jag fick skynda mig ut för att slänga på Tage, Boppen och Focus täcken då vi planerat att rida dem under dagen. När jag kom tillbaks hem från gymmet ett par timmar senare så regnade det fortfarande lika mycket. Jag och Anna tog då tag i att tvätta resten av stallet. Skönt att ha det gjort! Runt lunchtid klarnade det som tur var upp, så vi hann rida ut med gamlingarna och longera Focus innan regnet och åskan kom under eftermiddagen igen.

På kvällen var det hoppträning för min och Bellas del, och det var så kul! Mitt och Bellas samspel har varit lite sisådär det senaste, men igår kändes det riktigt bra igen. Hon var betydligt mer framme för skänkeln än vad hon har varit det senaste, och sen väldigt pigg och glad. Vi red dock kluriga övningar på en dundrig 6-åring, men hon löste det bra. Bara min ridning som behöver bli betydligt bättre ibland. Jag behöver få till mer jävlar-anamma för att lyckas med de svåra grejerna även på träning. Där blir jag lite för mesig ibland och ger upp för lätt. I slutet hoppade vi i alla fall en liten bana på 1m som kändes kanon. Innan det blev det gymnastikhoppning (med trångt avstånd) och lite lydnadskoll. Vi lyckades dock halvt krascha in i en oxer under gymnastikhoppningen. Det var som sagt trångt, och jag gav henne för mycket eftergift mellan hindren, så hon missuppfattade när hon skulle hoppa av. Som tur är har min “lilla” häst extremt bra självförtroende i hoppningen, så det var bara att styra på igen och då hoppade hon hur fint som helst 🙂 Älskar att hon är så bra på att rätta sig om något blir fel! Dessutom känner jag mig så trygg på henne för jag vet att hon löser alla situationer hon kan hamna i.

Ett problem jag har dock är min balans. Jag har så svårt för att få trampat ner min skänkel och hålla den i rätt position. Det leder till att mitt överliv tippar fram, och det i sin tur gör att skänkeln åker bak och jag hamnar i obalans. En ond cirkel kan man säga, och det blir svårt när hindren blir högre. Jag ska prova Annas nya stigbyglar i helgen och se om jag får till en stadigare skänkel med bättre tramp i dem. I så fall kommer jag köpa sådana också 🙂 Känner att ifall det finns någon hjälp att få så kommer jag ta den, och sen överlag träna på min sits såklart. Framför försöka tänka på det där jäkla överlivet. Att kunna hålla det upprätt och samtidigt ge en bra eftergift. Då tror jag att skänkeln kommer hamna automatiskt bättre på plats. Min sits var helt klart bättre innan min och Bellas skador, men det är bara att kämpa på så ska jag nog komma tillbaks till en ordentlig ridning igen 🙂 Just nu är jag bara så tacksam över att vi ens kan hoppa tillsammans igen, och att jag har en så fin häst!

Vi vloggade hela dagen också, så den videon kommer upp på lördag 🙂

/ Emma

Kommentera