Alltså WOOOW hörrni!! I tisdags spontananmälde jag mig till Emmas hoppgrupp då det var återbud, så Focus fick följa med på sin allra första hoppträning i Sverige. Det gjorde han med bravur!

Vi började med att trava över bommar, fyra stycken i rad i grupper om tre med lite mellanrum mellan. Det var läskigt först, men bara han fick stanna och tittat på bommarna så gick det bra åt båda håll. Sen lades det upp ett hinder i mitten och första gången var han(och kanske främst jag, haha) lite tveksam så då hängde jag inte med särskilt bra. Sen gick även det som hejsan. Efter det tittade han inte på något, hoppade allt så bra och så avslutade vi med en bana som låg kring 80 cm. Så fruktansvärt glad och stolt över min stjärna <3 Emma och Bella var givetvis med också, och det gick fint även för dem.

Tage och Boppen gick ett pass på banan med övningen “klockan” och de var toppenfina! Gårdagen kommer på video på lördag, så jag ska inte tjata mer om det. Men det var en mycket rolig dag igår hästmässigt!

Ber om ursäkt för urkass bild, men här är en stillbild fotad på datorn, haha. Hur fin?!

Idag har hela gänget fått gå i skogen. Focus och Bella skrittades bara, eftersom de båda gick en hård hoppträning igår. Jag har lätt för att romantisera skritt-turer, för jag tänker först att det ska bli så himla mysigt och skönt men det slutar bara med att jag får ont i både röven, knäna och höfterna av den statiska skritten, haha. Är det bara jag? Såklart mysigt ändå, men jag får ont i kroppen av att bara skritta.
Tage och Boppen fick gå en uteritt i alla gångarter och de skötte sig fint.

Lever fortfarande på gårdagens hoppträning, känns verkligen som ett kvitto på hur långt vi har kommit. Fick sån härlig känsla på honom! Kanske smiter med nästa hoppträning också, om det finns något återbud 😉 Nu ska jag och Emma strax spela in en video, och sen får det vara bra för idag. Vi har börjat jobba ikapp lite med videos så vi kan vara lite lediga över jul/nyår. Ska bli skönt!

/ Anna

5 Kommentarer

 1. Malin den 21 nov 2019 17:52 kl 17:52

  Det är verkligen roligt att följa era hästars utveckling! Speciellt Focus! Så roligt att ni kommit så här långt och ska bli kul att se den fortsatta resan. Verkligen en inspiration av långsiktigt arbete! 👏👏

  • Systrarna Elfstrand den 22 nov 2019 13:12 kl 13:12

   Åh vad roligt att du tycker det! Tack snälla för fina ord <3 2. Daniela den 21 nov 2019 22:03 kl 22:03

  Så himla häftigt att Focus är med på hoppträning, gud vad glad jag blir för er skull 😍

  • Systrarna Elfstrand den 22 nov 2019 13:11 kl 13:11

   Tack Daniela!! 🙂 3. Emma den 22 nov 2019 19:03 kl 19:03

  Har hela tiden tyckt eller trott att Focus skulle göra sig som hopphäst – eller göra comeback som hopphäst kanske man ska skriva. Babysteps, bara babysteps – så blir det riktigt, riktigt bra i slutändan tror jag. Kolla bara på honom på bilden liksom! Japp, det är hopphäst det där. 😀 😉

Kommentera