Skip to content

Gårdagens hoppträning

God förmiddag på er! Jag och Emma har på morgonen varit och gymmat, och så har Emma vart hos läkaren för ännu en provtagning för hennes hypotyreos. Nu har jag jobbat en stund och kom på att jag ju måste uppdatera er om gårdagen!

Runt lunch så mötte vi upp vår kompis Elina för en lunch inne i Varas lilla centrum. Efter det åkte vi hem till Emma och så red vi Tage, Focus och Bella. Elina red Tage, och hon tyckte det var väldigt kul! Hon har ridit sen hon var liten, men jobbar numera med travhästar och rider ganska sällan. Emma skrittade ut på Bella och jag red dressyr på Focus. Han var stundtals väldigt fin! Mycket energi i gångarterna igår.

På kvällen rullade vi mot ridskolan för hoppträning. Eftersom Bella har det lite lugnt nu så fick jag och Boppis hoppa in istället. Det var väldigt roligt! Vi började med en övning där vi skulle rida över tre block och variera galoppsprång. Först 4-4, men sen tog vi 4-3 åt båda håll. Sådana övningar är så roliga med Boppen, för de känns så sjukt enkla. Han är väldigt reglerbar och lyhörd, så han gjorde det toppenbra.
Efter det började vi hoppa lite på de olika hindren som stod i ridhuset. En kombination med två språng, två fristående oxrar som snett igenom och en “trekombination” med räcke – oxer – räcke med tre språng mellan varje hinder. Han gjorde även detta väldigt bra, men någon gång så lade jag honom lite i bott för att vi inte riktigt kommit igång i galoppen ordentligt. Det är faktiskt det svåraste när man hopptränar i grupp tycker jag, att komma igång lagom mycket efter att man pausat.
Till sist så hoppade vi en bana på 8 språng som kändes så himla bra! Han var spänstig, igång i galoppen hela tiden, tog mina förhållningar bra och kändes bara sådär härlig som Boppis kan göra. Verkligen som natt och dag från söndagens tävling kan jag säga, haha. Inte så konstigt, men det var härligt att få till den känslan.

Här finns ett klipp från sista banan! Vi lade upp det på vår gemensamma Instagram @systrarnaelfstrand 🙂

Så med andra ord, väldigt nöjd med gårdagens träning. Idag så får vi ridhjälp och ska passa på att rida ut på hela gänget. Idag ska Bella börja trava lite, men det blir som sagt lite, så mest skritt. Nåja, tror inte att det skadar de andra tre att ta det lite lugnt heller 😉

/ Anna

Kommentera

Scroll To Top