Wow, vad roligt det är att komma hem från en lååååång dag i Danmark(igår) och sen levererar alla fyra hästar superbra pass trots att både jag och Emma fortfarande inte är helt hundra i måendet. Så grymma hela högen idag! Fylld av endorfiner nu, haha.

Först ut var Tage och Boppen, som båda fick gå ett dressyrpass i paddocken. Det närmar sig tävling för mig och Tage, på onsdag ska vi ut och lufta oss rättare sagt, så idag körde vi lite “genrep”. Jag började med att värma upp honom i lite lägre form i trav med skänkelvikningar som uppmjukning, och sen red jag tempoväxlingar i trav och galopp. Efter det red jag igenom programmet och det kändes super!! Sen träningen för Miranda har jag verkligen fått ihop honom på ett helt annat sätt så idag kändes till och med mellantraverna bra. Så himla roligt. Jag ska verkligen göra mitt yttersta för att få till liknande känsla på banan på onsdag.
Boppen var också fin med Emma! Framför allt galoppen i slutet var energisk men avslappnad. De red mest lite mjukgörande, vilket behövs på honom.

Efter lite mellanmål så red vi ut på Bella och Focus, och klättring stod på schemat för dem. Båda två var superduktiga! När vi klättrar så brukar vi rida lite dressyr/klättring, och gör små volter kring träden, ryggar uppför den minst branta backen, rider lite trav och galopp där det går(korta bitar för visso, men det blir ju bra tempoväxlingar) och såklart, en del klättring med. Detta gjorde att de båda kom under sig med bakbenen, så på hemvägen red vi lite samlad galopp och jäklar alltså! Focus var så rund och fin över ryggen, kunde samla sig massor och med en lätthet han inte riktigt haft förut. Jag har behövt stötta honom betydligt mer då, men nu kom det mer naturligt. Bella samlade sig också kanonbra, så mycket har hon nog aldrig samlat sig i galoppen. Så roligt när uteritterna är mer än bara kondition eller joggpass!

Min snyggkille!

Nu är jag taggad på att tävla dressyr igen med Tagge-Lisan. Snart så!

/ Anna

Kommentera