Skip to content

Fullt upp-Fredag

(Heads up: Pga massor med olämpliga spamkommentarer så har vi ett modererat kommentarsfält tills vidare, där vi godkänner alla kommentarer innan de publiceras. Vår portal jobbar på att lösa problemet!)

Eftersom det vankas tävling imorgon på hemmaklubben så har jag och Anna haft fullt upp idag, och det blir ännu mer fix innan kvällen är slut.

Vi började dagen med gym och efter detta åkte vi till ridskolan för att bygga bana inför morgondagen. Det gick finemang, och när vi kom hem fick vi avklarat det mest nödvändiga jobbet innan det blev lunch. Efter lunch blev det ännu mer förberedelser inför tävlingen, och efter det motionerades hästarna i den sjuka blåsten. Vi hade planerat uteritt, men av säkerhets-skäl så valde vi att hålla oss till paddocken idag istället. Anna red gammelgrabbarna och jag tömkörde Focus och Bella. Både Focus och Bella var så himla fina idag, vilket är superkul att se. Med Focus jobbar jag mest att han ska söka sig lång och låg i alla gångarter. Han har svårt för detta och vill helst gå hög och ihop i formen i ridningen, men vid tömkörning är det lättare att få honom att stretcha ut. Bella jobbade jag endel övergångar på och kontrollerade att hon rörde sig regelbundet och spårade bra. Hon gjorde allt kanon och jobbade så otroligt fint med kroppen. Himla kul att se att hon rör sig så fint nu med tanke på hur dålig hon var för bara 2 veckor sedan.

Tage och Boppen var spända idag pga blåsten, men annars fina. Tage var ganska springig och okoncentrerad, men jobbade jättefint för det mesta när Anna fick koll på honom. Boppen var lite lättare att rida än Tage. Anna fick betydligt bättre känsla idag än igår, och jag tyckte att han såg superfin ut. Nu är han garanterat väl genomriden till morgondagens tävling 🙂

Nu ska jag fixa vego-tacofärs till morgondagens tävling där jag jobbar i cafeterian. Även fixa med lite mer jobb, så det blir inte direkt något fredagsmys för mig. Anna kommer hit igen om ett par timmar för att bada och eventuellt knoppa Boppen inför morgondagen, så får han och Tagis sova inne och mysa inatt ♥

Imorgon kommer en video upp klockan 8 där vi bjuder på löshoppningsfilmer på Focus från hans tid i Holland! Vi ska nämligen snacka om våra hästars bakgrund och visa på gamla filmer hos deras tidigare ägare, bland annat 🙂 Kommer inte kunna lägga upp den på bloggen förrän under kvällen, så se till att spana in vår Youtubekanal om ni vill se den direkt!

/ Emma

2 Kommentarer

  1. Clara den 17 maj 2019 20:30 kl 20:30

    Åh du har jag nått att se fram emot när jag kommer hem ifrån jobbet imorgon, er nya video!! ??

    • Systrarna Elfstrand den 18 maj 2019 06:55 kl 06:55

      Yaaay 😀Kommentera

Scroll To Top