Hej allihopa! Vi har haft några riktigt bra hästdagar det senaste. I onsdags hopptränade jag Bella, och hon var så himla fin. Jag själv var lite ofokuserad ibland men fick överlag en riktigt bra känsla, och det som inte kändes bra berodde till 100% på mig själv. Vi hoppade bana efter uppvärmningen och ett par hinder på banan låg nästan på 120, så det är nog det högsta vi har hoppat hittills. Mitt främsta problem när det kommer till hoppningen med Bella är att hon är svår att följa, så jag måste öva upp min balans, haha. Boppen och Focus är mycket enklare, men jag fick bra hjälp av Sten på den här träningen och min sits kändes betydligt bättre en bit in i träningen. Hon hoppar dessutom bara bättre och bättre ju starkare hon blir i kroppen och det är så härligt att känna. Jag fick en riktig *wow*känsla på vissa hinder i onsdags och ser nu fram emot nästa veckas tävling.

Efter det blev det uteritt igår tillsammans med Sigrid och pappa. Anna var samtidigt iväg med Focus hos vår kompis Amanda, för att träna på att åka iväg såhär innan tävlingen. Hon var iväg helt själv med honom och det hade gått kanon. Så bra att miljöträna lite och faktiskt få träna på att lösa situationer där han blir spänd innan tävlingen. Han hade varit ganska spänd, men Anna hade ändå fått en bra känsla och var nöjd. Det är skönt att även om han kan bli spänd nu när han befinner sig i obekväma situationer så blir han inte alls apatisk så som han blev förut. Jag tror och hoppas därför att Anna kommer få betydligt bättre känsla på söndagens tävling än vad hon fick för 2 år sedan när hon tävlade honom senast.

Idag dressyrade jag på Bella och det kändes ganska bra. Hon var lite hetsig och blir då för snabb i sin takt istället för att vila på steget, men det löste sig en bit in i passet 🙂 Om en månad ska vi dressyrtävla LC:1 och jag har börjat förbereda mig inför det med den där förbaskade nedsittningen i traven som är sjukt jobbigt på min studsboll till häst. Det känns dock ganska bra redan så jag tror nog att vi ska lyckas få till det helt okej lagom till tävlingen. Jag red även igenom programmet så gott jag kunde och det kändes också bra. Hon har blivit mycket bättre i dressyren än när vi tävlade senast (i höstas) så jag hoppas att jag också kommer få bättre känsla på banan när det är dags för oss!

Såhär liten och söt var hon som 5-åring ♥

Ikväll ska vi på fest hos vår kompis Amanda och det ska bli riktigt kul! Innan dess ska jag bara njuta av solen som faktiskt kikar fram idag. Har inte solat på i princip hela juli så nu ska brännan bättras på samtidigt som jag ska kontrollyssna på nästa veckas poddavsnitt 🙂

/ Emma

2 Kommentarer

  1. Ida den 1 aug 2020 07:19 kl 07:19

    När kommer nästa fail video? ❤️❤️

    • Systrarna Elfstrand den 2 aug 2020 12:43 kl 12:43

      Snart hoppas jag 😀Kommentera