Hej allihopa! Gårdagens vila har nog gjort susen, för idag känner jag mig bättre. Fortfarande sjuk såklart, men jag är i alla fall inte helt okapabel till att utföra något, som jag var igår. Dagen idag har jag hållit lugn ändå, för att vila upp mig lite till inför helgen. Jag har “bara” ridit två hästar, fixat stallet, och lite senare blir det packning och mat-handling så jag har mat inför nästa vecka när vi kommer hem igen 🙂

Jag och Anna fick till varsina kanonpass på både Bella och Focus idag. Focus fick trava och galoppera bommar, något som tidigare har varit svårt på honom. Han vill gärna dra iväg och springa igenom bomserierna så fort som möjligt, för att bli av med det hela. Detsamma gäller flera hinder på raden, så det är något som Anna jobbar med nu. Så lugn som han var idag har jag nog aldrig sett honom. Det finns filmer på vår Insta Story om ni vill se det 🙂 Han var dessutom sjukt fin hela ridpasset, i bland annat den förvända galoppen… Wow! Det är sådana kvaliteter i den hästen, och de kommer verkligen fram på hans bra dagar, som bara blir fler och fler ju bättre han blir i skallen!

Jag och Bella passade på att hoppa, eftersom vi har öppen bana hos oss veckan ut. Detta blev hennes första hopp-pass på ungefär 1,5 månad eftersom hon tog det lugnt efter sin behandling, och sedan fokuserade jag på dressyren inför vår tävling. Hon kändes riktigt bra, även om hoppningen alltid känns bättre när vi är iväg och hoppar. Jag märkte på min ridning att jag inte har hoppat ordentligt på ett tag nu (förutom hoppträningen med Boppen) för avståndsbedömningen var inte så bra i början. När vi hoppade en ordentlig bana i slutet hade jag kommit in i ridningen desto bättre och då fick vi riktigt bra flyt. Denna bana finns att se på Instagram också. Hon fick dessutom hoppa våra nya titthinder för första gången (inklusive mur) och det var såklart nemas problemas. Den tjejen är ju ingen fjant direkt, haha 😉

Jag provade vårat bett Alexander ifrån Fager Bits på henne idag, men jag tyckte inte att det kändes helt 100 i hoppningen heller. Stundtals var kontakten så bra, men ibland så typ släpper hon stödet helt och “pillar runt” bettet i munnen. Då blir det svårt för mig att svänga henne dit jag vill och ha det härliga suget i munnen som jag vill ha. I hoppningen föredrar jag att ha ett lite större stöd i munnen så att hästarna inte blir för känsliga och backar av, utan jag vill ha henne lite mer på och framåt där, utan att hon blir stark/osvängbar. Därför kommer jag testa Bombers Happy Tongue på henne igen under nästa hoppträning och se hur det känns. Det var längesedan jag red på det nu, men eftersom hon har blivit så mycket bättre i dressyren det senaste så tänker jag att det kanske kommer funka utmärkt i hoppningen nu 🙂 Och ju bättre hon blir i dressyren, desto bättre kommer allt fungera i hoppningen också, oavsett vilket bett jag rider med.

/ Emma

2 Kommentarer

  1. emma den 31 okt 2019 21:01 kl 21:01

    Har ni testat rida med bettlöst alternativ efter Bellas skada?

    • Systrarna Elfstrand den 2 nov 2019 08:45 kl 08:45

      Vi ska göra det då vi har köpt ett träns till det bettlösa precis 😀Kommentera