Idag har det varit full rulle, i alla fall för den ena systern Elfstrand 😉 Emma hade en mindre bra hoppträning med Bella igår (provade ett nytt bett som inte var så passande för hoppning med henne) och hon lyckades ramla av. Idag är hon mörbultad i både huvud och kropp, och har sträckt ena ljumsken och skinkan. På grund av det kunde vi bara skritta en snabb sväng med Boppen och Bella på den tänkta uteritten. Vi vände snabbt hemåt och så red jag Bopps i paddocken istället. Han var kanonfin! Han är verkligen en fröjd att rida just nu.

Näst på tur var Focus, och idag testade vi att rida med bett för första gången på länge. I tisdags var han så cool och kunde gå i hela paddocken utan att bry sig ett smack, men idag var det andra bullar. Upp som en sol och ner som en pannkaka 😉 Nej, men det är ju inte så konstigt att det blir så när han inte finner bettet som en höjdare än. Jag fick honom att skritta några varv på volt uppe i läskiga delen och sen nöjde jag mig där uppe. Vi red resten av passet på nedre halvan av paddocken och han var så JÄVLA fin stundtals(ursäkta språket, haha). Alltså riktigt, riktigt fin. Aktiv i sina gångarter, tog ett fint stöd på bettet och kändes bara helt smashing. Duktiga killen. Vad det var för bett tänkte jag att vi kan ta senare, när vi vet om allt fungerar och sådär men det var helt klart en bra förstagång! Ska se till att mentalträna med bett och träns på också för att vänja in på alla plan.

Tage har fått vila ett par dagar då han dragit av sig en sko. Det värsta var att han lyckades trampa in tåkappan i hoven också i samma veva. Verkar dock ha hamnat på ett bra ställe, för han verkar inte halt. Håll tummarna för att det fortsätter vara bra! Hovis kommer på lördag och slår på sko på både Tage och Focus, för den fick jag dra av idag.

En 11 år gammal bild på mig och Tage.

Efter lunch styrde jag och Emma bilen mot Husaby och Charlotta, för det var dags för Focus och Bella att kollas igenom. Focus fick massor av beröm, så glad för det. Dels tyckte hon att han fått bättre och luftigare gång, och också att han kändes fin i kroppen. Han fick en liten dos lugnande bara för att kunna slappna av, och det gjorde han så bra så. Duktig kille!
Bella var också superduktig. Hon älskar att bli behandlad av Charlotta! Hon var fin i musklerna men hade ett par låsningar som blev behandlade. Dock såg Charlotta en ojämnhet i höger fram, så hon tyckte att vi skulle åka in på en vet-check för att kolla upp den, ifall det skulle vara någon inflammation eller liknande. Därför fick vi skönt nog en tid inbokad redan på onsdag för att kolla upp detta 🙂 Fram tills dess tänker jag bara rida i skogen så hon hålls igång utan att anstränga sig för mycket, ifall det är något. Det känns sjystast så, eftersom hon bör vara ordentligt igång och inte ha vilat för mycket precis innan besöket.

/ Anna

5 Kommentarer

 1. Amanda den 12 sep 2019 19:46 kl 19:46

  Oh no. 😱🙈 Jag lyckades också ramla av igår. 🙈

  • Systrarna Elfstrand den 13 sep 2019 08:08 kl 08:08

   Åh nej! Hoppas du inte är lika mörbultad som mig, haha 🙂 2. Amanda den 13 sep 2019 15:19 kl 15:19

  En spricka i tummen och gips blev det för min del. 🙈

  • Systrarna Elfstrand den 13 sep 2019 16:48 kl 16:48

   Men nej 🙁 Krya på dig!

   1


 3. Amanda den 13 sep 2019 23:30 kl 23:30

  Men tack så mycket! 😀 Hoppas du också kryar på dig Emma!

Kommentera