Idag har vädret verkligen varit upp och ned. Typiskt svenskt av mig att börja snacka väder här känner jag, haha. Det var totalt kolsvart utanför gymmet när jag och Emma gick ut därifrån i morse, men sen klarade vi oss från regn. Efter att jag och Emma ridit Tage och Focus så fullkomligt öppnade sig himlen. Efter lunch kom solen, sen kom det ännu en rejäl skur, och sen åskade det. Nu strålar solen för fullt igen. Verkar som att vädret inte riktigt kan bestämma sig.

Hur som helst så var Tage och Focus fina! Framför allt Focus. Vi red i hagen eftersom vi anordnar Pay and jump nu ikväll, och han tyckte först att det var lite konstigt och testade mig lite med att småstegra, bocka och pipa. Han är väldigt duktig på att öva upp mattes tålamod 😉 Haha. Efter hans lilla krångel så var han ruskigt fin! Tränade mycket tempoväxlingar där han fick samla sig på en lite mindre volt för att sedan göra skänkelvikning ut på större volt/fyrkant och där länga traven. I vänster varv får jag driva honom lite mer med innerskänkeln för att han ska hålla takten, men när jag gjorde det så var han så fin så. Galoppen gjorde jag lite samma jobb i, och han var otroligt bärig där. Så härligt!

Tage var lite spänd idag, men såg ändå trevlig ut. Emma tränade honom lång och låg idag, vilket inte är helt lätt med Tage som är så kort och kompakt. Låg och hög form är inte så lätt på honom med tanke på det. Men han gjorde sitt bästa, lilla Taggbollen.

Sen var tanken att jag skulle rida Boppen också, men vädret krånglade så mycket och sen hann jag inte innan vi var tvungna att börja greja inför ikväll. Nåja, han får verkligen två välförtjänta vilodagar efter toppenprestationer i helgen på träningen. Det är det som känns så skönt med att ha dem ute dygnet runt, för de rör sig mycket varje dag ändå. Vi behöver inte ha dåligt samvete för att det blir någon extra vilodag eftersom de både skrittar, travar och galopperar runt i hagen själva. Så denna vecka får helt enkelt bli lite lugnare för både Boppen och Bella, men jag tror nog att de båda tycker det är ganska skönt.

Bästa gamlingarna <3 Foto: Malin Vestergren

Nu ska vi fortsätta att fixa det sista inför ikväll, och sen drar det igång! Ha en fin tisdagkväll <3

/ Anna

2 Kommentarer

 1. En följare den 19 jun 2019 14:12 kl 14:12

  Hej Anna och Emma!
  Jag uppskattar era videor när ni tävlar dressyr och jag har kollat på dem mååånga gånger för att själv lära mig nya program.
  Skulle ni kunna göra fler videor där ni rider dressyrprogram? Det får gärna vara hemma i paddocken och med VoiceOver som talar om vad man ska göra. Det är framförallt de lätta programmen som jag tänker på, LC2, LB3, LA1 osv. Jag vet att dessa videos även skulle uppskattas av många andra ryttare som lär sig bäst genom att se en film.
  Mvh en trogen följare

  • Systrarna Elfstrand den 20 jun 2019 08:26 kl 08:26

   Tack snälla för din feedback 😀Kommentera