God kväll på er! Idag har ju jag och Boppen varit och tävlat, och känslan var så himla mycket bättre än på förra tävlingen. En riktig revansch! Vi har varit i Ulricehamn och tävlat, i deras ridhus. Det är 20×60, vilket kanske är något mindre än vad man är van vid numera. Det var dock inga problem, vilket jag inte heller trodde skulle bli något problem för visso. Vi åkte ut med VHSK:s lag i div III, och detta var sista omgången.

Det var en bana med 9 hinder, två relaterade avstånd. Till hinder nummer ett så kände jag att jag fick upp en bra galopp och vi kom något större på det. Kändes fint. Hinder nummer två stod snett igenom fast väldigt “tvärt”, så nästan på medellinjen. Det hoppade han också bra, men var i och klonkade lite i. Trean kom vi lite närmre på, men absolut ingen fara. Flöt på lite framåt på 6 språng(24m) till fyran och det kändes kanon. Femman var det en tvär sväng till, men det var inga konstigheter. Lade Boppen något större på det för det var den distansen vi fick. Hinder nummer sex stod likadant som hinder nummer två fast åt andra hållet, och Boppen bjöd nästan mot tvåan så där fick jag vara noga med att “ratta rätt”. Hinder nummer sju kändes fint, och sen var det 6 galoppsprång även här fast på båge denna gång fram till hinder nummer åtta, en oxer som stod mot läktaren. Den gjorde han ett riktigt jäkla skit-pet på. Den bommen hade lika gärna kunnat ligga kvar. Hinder nummer nio var ett fristående räcke och även det kom vi fint på.

Med andra ord slutade vi på 4 fel, och jag är supernöjd med rundan! Jag kände att jag red bra hela vägen, och denna gång vet jag inte riktigt varför petet kom. Gissningsvis, utan att ha sett filmen, så var antingen Boppen lite okoncentrerad eller slarvig, eller så var jag lite för ivrig och framme med överkroppen. Det var lite trist att få ett sånt skit-pet, för hade vi inte rivit hade laget vunnit dagens omgång. Såklart lite surt! Men jag är inte den som gräver ner mig för det utan jag är som sagt kanonnöjd med oss båda. När han är som han är idag så ger han en helt fantastisk känsla.

Inga bilder togs idag, så en bild från förra omgången får pryda inlägget. Jag kan dock avslöja att jag och Boppis var svart/bruna idag! Jag invigde dessutom min nya hjälm som jag tänkte visa för er i veckan som kommer. Har köpt två nya grejer som förtjänar ett inlägg!

Nu ska jag och Samuel snart käka middag, och det blir hemgjorda burgare. Muuums! Sen får vi se om vi hoppar i spabadet eller hur vi gör. Är som sagt så himla glad över vårt spabad. Istället för en planerat Maldivernaresa(den blev inte av för att Samuel skadade handen två dagar innan avfärd) så blev det en resa till Kroatien och ett spabad som bröllopsresa/present.

Hoppas ni haft en fin söndag!

/ Anna

2 Kommentarer

  1. Anna den 6 okt 2019 19:58 kl 19:58

    Så himla roligt att det gick bra i dag. 🙂
    Tänkte bara säga att vissa verkar ha det väldigt bra med ridmöjligheter när 20×60 känns litet. 😘

    • Systrarna Elfstrand den 6 okt 2019 20:32 kl 20:32

      20×60 är ju ganska litet när det kommer till hoppning 🙂 i alla fall ganska smalt!Kommentera