Alltså herreee vad det har blåst de två senaste dagarna! Det började igår eftermiddag, och blåser fortfarande på ganska bra. Det börjar dock lugna ner sig som tur är, för man blir bra trött i skallen av att det blåser mycket.

Vi bestämde oss igår för att ta alla hästarna till ridhuset. Det är galet att vi har så sjukt nära ridhuset(5 min med transport) men ändå tog det oss 4,5 timme bara att göra iordning, lasta och rida och sen lasta och åka hem x 2 då. Helt klart väldigt tidsineffektivt, men hästarna gjorde bra jobb så det var roligt!

Först åkte vi med Tage och Focus medan vi tog in Bella och Boppen i varsina boxar med lite hö hemma, så de skulle få torka till lite inför ridpasset senare. Vi ställde fram två stycken block, en på varje långsida, för jag ville känna av läget att hoppa lite på bett. Det kändes finfint! Kändes egentligen ingen större skillnad, förutom att jag fick lite mer “styrsel” på honom. Himla skönt att han inte spände till mer på grund av bettet. Får se hur jag gör på onsdag, men det lutar åt att ta på honom bett + bettlöst och tyglar med snabbhakar så jag kan byta från bett till bettlöst snabbt vid behov.

Emma red Tage, och hon var supernöjd med honom! Hon tyckte att han var en helt annan häst nu, och jag håller med. Han har fått betydligt bättre trav och schvung i den, samt är mer framme för skänkeln. De skuttade blocken på det högsta några gånger också(ca 70 cm) och det såg fint ut!

Sen åkte vi med Bella och Boppen, och då red Emma Bella och jag Boppen. Jag och Boppen tog ett lite mer “ordentligt” pass medan Emma red lugnare på Bella. Jag värmde upp ganska länge på Boppen och försökte få loss bogarna lite på honom. Red både mycket öppnor och slutor, men också “extrema” hörnpasseringar. Då tänker jag att jag verkligen ska in i hörnet så långt det går och forma honom kring min innerskänkel så gott vi båda kan. Jag märker nu när jag inte ridit Boppen på ett tag att han inte riktigt är loss i sidorna, och gärna balanserar upp på innertygeln för mycket. Jag försöker få honom mer över på yttertygeln, men det kräver nog några pass innan det lossnar helt. Själva hoppningen/markarbetet gick toppen! Galopperade över blocken både i ganska kort galopp samt normal galopp för att variera.

Bella var jättefin med Emma. Inga konstigheter alls utan framme för skänkeln och arbetsvillig. Roligt att se! 🙂

Focus och Tage alldeles nyss <3 Vi gick in och käkade lunch och betade av mailen direkt efter ridningen, och sen har vi varit ute och mockat hagarna nu. Focus vilade upp sig i lösdriften och Tage gjorde honom sällskap <3

Nu ska vi snart åka iväg och riva av ett pass på gymmet. Omvänd ordning idag! Efter det blir det såklart mer jobb, och sen ska jag nog till ridskolan igen för lite arbete på nya cafeterian som närmar sig färdig. Så roligt!!!

/ Anna

1 Kommentar

  1. Matilda den 12 feb 2020 15:50 kl 15:50

    Vilket fint vindskydd!!!

Kommentera