Idag blev det extra tidig uppgång för mig och Anna då vi ville hinna gymma innan jag och Bella skulle befinna oss i Skara vid 9. Skönt ändå att ha det gjort och att bara behöva åka drygt 30 minuter bort för att besöka vår equiterapeut Charlotta med Bellis. Min lilla tjej har skött sig kanon hela dagen, och det är skönt att ha så snälla hästar att det aldrig är något problem att åka iväg själva med dem.

Jag berättade för Charlotta om vad som hände för två veckor sedan, och hon kunde se att Bella var ren i skritten men fortfarande lite oren i traven pga såren på höger bakben. Där har hon också fått sig en ordentlig smäll på benhinnorna så det är svullet precis vid såret. Vi sa därför att Christin ska fortsätta laserbehandla en gång i veckan, jag ska köpa ett par salvor Charlotta rekommenderade, och sen ska jag även “puffa” med mina fingrar vid såren för att få igång cirkulationen.

Pga olyckan så var hon lite stel i kroppen på de ställen som har fått ta mer belastning nu när hon har haft ont och därför avlastat kroppen annorlunda. Utöver detta så var hon dock superfin, och Charlotta kunde se att hon har utvecklats mycket och inte alls är lika framtung längre. Mjuk och fin i kroppen och Charlotta trodde inte heller att det skulle vara något invärtes i benen som har skadats (utöver benhinnorna men de läker av sig själv + laser) eftersom benen kändes bra i övrigt. Skönt! Nu ska Bella promeneras för hand i två dagar, och på fredag får jag börja skritta henne uppsuttet igen. Charlotta rekommenderar att jag gör det tills jag ser att hon börjar springa mer i hagen och att jag även tar hjälp av Christin att kolla upp hennes rörelsemönster. När hon är jämn och fin kan jag även trava igång henne igen (antagligen om cirka 10-14 dagar). Skönt med positiva besked och att allt såg så bra ut i övrigt. Även om denna olycka har skett så har hon både gått igenom en vet-check u.a. nyligen, och nu en ET-check med väldigt positiva ord så det är härligt att träningen har gett goda resultat 🙂 Innan olyckan så kändes hon otroligt fin och jag ser fram emot att komma tillbaks dit snart igen!

Min “lilla” goding fyller dessutom 7 år idag! Grattis bästa tjejen ♥

Jag passade för övrigt på att väga henne på kliniken och 714 kg vägde hon idag. Väldigt nöjd med det och jag tror att de 4 kilona hon har lagt på sig sen senast enbart är muskler och att hon snarare har slimmat till sig lite rent hullmässigt. Hon är otroligt fin i sin stora kropp nu! ♥ Som mest har hon vägt 730 kg, och det var när hon var skadad så det var inte direkt muskler då 😉

/ Emma

Kommentera