Skip to content

Equiterapeut och stall avklarat

Idag var jag och Anna i stallet redan klockan 6 för att hinna rida innan vi skulle vara på Bjertorp med Bella vid 9. Jag trodde bara att vi skulle hinna rida ett par hästar innan dess, men det visade sig att vi återigen var så snabba att vi hann rida alla 4. Väldigt skönt att ha det gjort eftersom det ska bli varmt idag, och då föredrar vi att antingen rida tidigt på morgonen eller sent på kvällen. Nu har vi precis kommit tillbaks från Bjertorp och ska jobba fram till lunch och sen har vi tänkt unna oss lite solning innan det blir träning och lite mer jobb senare 🙂

Hästarna var i alla fall riktigt fina allihopa. Bella och Focus fick sig en joggingtur i skogen. Focus är inne i en mental dipp nu så han krånglade endel under dagens tur, men utöver dessa bekymmer var han fin. Bella var också superfin! Så himla pigg och glad. Jag tycker dessutom att hon tar ett bättre stöd på bettet och känns mjukare i kroppen från början av passen numera.

Tage och Boppen fick ett kort joggingpass på banan. Tage var superfin, och Boppen var också fin, men väldigt spänd. Jag känner i alla fall att hans form är bättre nu jämfört med vad den var för ett par veckor sedan. Nu känns han alertare i kroppen och inte lika “såsig”. Perfekt inför torsdagens tävling!

Efter ridningen så lastade vi Bella och åkte till Bjertorp, som lämpligt nog bara ligger 20 minuter med transport från oss. Det var dags för återbesök hos Bellas equiterapeut Charlotta som vi från början fick en remiss till från Husaby. Charlotta har endel diskhästar som hon behandlar, så det känns tryggt med hennes enorma kunskap både generellt och med diskproblem. Roligt nog så var Charlotta jättenöjd med Bella idag. Det var inte speciellt mycket som hon behövde korrigera och hon var även väldigt nöjd med hur fint Bella har musklat sig sen senast (3-4 månader sen). Vi konstaterade att när Christin kommer och behandlar henne så ska hon fokusera på bäckenet då det var där som hon satt fast mest.

Planen nu är att vi ska fortsätta köra på som vi har gjort med Bella, och fortsätta träna henne och jobba henne ordentligt. Nästa återbesök hos Charlotta blir i september och innan dess så ska som sagt Christin behandla henne här hemma med massage och elektroterapi någon gång i månaden har vi tänkt. Det känns tryggt att ha Charlotta som kollar till henne några få gånger om året, och att sen ha Christin som kan underhålla hennes kropp däremellan.

Gose-tjejen! Charlotta är verkligen så förtjust i Bella eftersom hon är så snäll, lugn och ger bra och tydlig respons. Hon är en riktig dröm-patient 😉 Bella är väldigt förtjust i Charlotta också, och njuter extremt mycket av hennes behandlingar!

Nu känner jag mig glad och hoppfull inför framtiden efter att ha diskuterat Bellas upplägg och även känslan i ridningen med Charlotta. Jag är verkligen riktigt taggad på att fortsätta träna och förhoppningsvis fortsätta känna positiva resultat på henne 🙂

/ Emma

6 Kommentarer

 1. Ellen - tävlingsryttare den 4 jun 2019 12:02 kl 12:02

  Det är verkligen så roligt att det hittills gått så bra som det gjort med Bella trots hennes skada. Jag hoppas verkligen att det fortsätter så och att vi snart får se henne på tävlingsbanan✊??

  • Systrarna Elfstrand den 4 jun 2019 19:48 kl 19:48

   Tack snälla! Vi hoppas på det med och satsar på att kanske göra det senare i sommar om allt går som vi hoppas 😀 2. Anonym den 4 jun 2019 19:28 kl 19:28

  Så bra detta med Bella, håller tummarna för att det håller i sig!

  Sen vill jag bara säga att åh vad glad jag är för er nya bloggportal, nu kan man t.ex läsa inläggen/kommentarerna (ALLA inläggen, och alla kommentarerna!) på ett vettigt sätt vilket jag för min del åtminstone inte kunde tidigare, och sen är det snyggt och stilrent också. Jag vet att jag tjatade på er nån gång för läääänge sen varför ni inte bytte, och nu är jag glad att ni har gjort det! ??

  • Systrarna Elfstrand den 4 jun 2019 19:47 kl 19:47

   Så roligt att höra att ni gillar den lika mycket som vi gör 😀 3. Daniela den 4 jun 2019 19:31 kl 19:31

  Måste bara instämma med anonym här ovanför, är så glad över ert portalbyte ??

  • Systrarna Elfstrand den 4 jun 2019 19:47 kl 19:47

   Så kul att höra 😀Kommentera

Scroll To Top