Hej allihopa! Jag och Anna har haft lite bloggledigt utöver de tidsinställda inläggen nu i några dagar. Det var varit väldigt skönt och vi har njutit av det fina vädret för fullt. Ridit, tränat och jobbat på morgonen/förmiddagen/kvällen och solat/badat på eftermiddagen. Även idag ska det bli fint väder på vår lediga dag, woho. Vi ska rida nu på morgonen och efter det planerar vi bara att chilla vid vattnet hela dagen. Älskar sommaren ♥ Det enda negativa just nu är alla blinningbett, haha.

Hästarna har skött sig toppen i veckan, men igår gjorde vi något väldigt roligt, nämligen dressyrtränade för Amalia. Trots att vi red i eftermiddagsvärmen (det var närmre 30 grader ute) så var både Bella & Focus riktig fina. Ingen av våra hästar förutom Boppen blir påverkade av värmen, utan de är lika pigga som vanligt.

Jag och Bella tränade på både skänkelvikningar och förvänd galopp idag. Skänkelvikningar har hon lätt för, men förvänd galopp är svårare nu när hon insett att byten är enklare. Vi fick dock till en kanonförvänd i båda varven (efter ett misslyckande i båda varven) och nöjde oss då. Riktigt härlig känsla där hon var ihop och energisk i kroppen utan att byta till rätt galopp. Vi red halvt igenom och sen en halv stor volt, och det känns som en bra grej att rida nu då det blir lagom mycket förvänd! Tills nästa gång ska jag träna mer på den förvända galoppen men också känna lite på enkla byten, något vi knappt har gjort alls. Det ska bli roligt att börja öva på lite svårare grejer i alla fall. Bella fick mycket beröm av Amalia för att hon var stadigare i formen och bär sig bättre. Hon har utvecklats så mycket i dressyren det senaste och är verkligen en fröjd att rida nu. Älskar min “lilla” tjej ♥

Det hade gått superbra för Anna och Focus också. Han är ju lite äldre och starkare än Bella, så de tränar på MSV:C-rörelser nu och han gör det bättre och bättre och blir stadigare och stadigare. Så himla kul! Gamlingarna fick dessutom till ett bra dressyrpass i hagen på morgonen igår så hästarna känns verkligen kanon nu 🙂 Jelle (min pojkvän) fick för övrigt känna på influencerlivet lite igår och hjälpte oss att fota några bilder. Tror han börjar förstår att vårat jobb inte är så lätt som han tror, för det dröjde ett bra tag innan vi var nöjda med någon bild, haha. Han är dock väldigt snäll som hjälpte till både med det och hästarna när vi red ♥ Ska se till att bjussa på lite bilder snart men har inte hunnit lägga upp dem på datorn än 🙂

Godingarna ♥

Dagens video kommer upp kring lunch idag så ni vet!

/ Emma

2 Kommentarer

  1. Tova den 27 jun 2020 21:19 kl 21:19

    Ni är verkligen bääääst! Ni ger mig så mycket inspiration i vardagen och helgen förstås. (hehe😆) sluta aldrig med det du gör.

    • Systrarna Elfstrand den 29 jun 2020 09:24 kl 09:24

      Tack snälla fina du ♥Kommentera