Oj oj, i helgen har duracell-Anna varit i farten. Jag är inte alltid sådan, men jag får mina berömda “ryck” och då blir det ordning och reda 😉
I fredags när Christin var och behandlade pållarna så passade jag på att putsa typ A-L-L-T vi äger. Alla hästarnas träns inklusive ett jag ska sälja(6 st totalt), alla lädergrimmor(4 st), alla 4 sadlar, 3 st sadelgjordar, våra 3 par stövlar… Ja, det var nog det. Så skönt att ha det gjort! Behöver olja in sadlarna också, men gör nog det på lördag eftersom de enligt planen har vilodag på söndag så då får oljan gotta in sig ett tag.

Igår var det dags att börja tvätta stallet! Äntligen säger jag bara, haha. Det var ett bra tag sedan som det blev gjort sist, så det var verkligen på tiden. Jag och pappa hann tvätta själva “uppbindningsdelen”, och så tömde jag alla boxar på spån. Någon dag i veckan ska jag tvätta boxarna också, sen är allt rent och fint! Eller ja, hyfsat i alla fall. Nackdelen med betong är att skiten nästan “sjunker in” så det är så svårt att få det 100% rent. Nästa år vill jag fräscha till stallet och måla, så det får det nog bli. Det enda som är lite trist är att hästarna gnagt på boxinredningen, och det går väl dessvärre inte att göra något åt… Jo, det går såklart att byta planken som är gnagda på, men det känns så onödigt när hästarna ändå inte står inne på box mer än vid valda tillfällen.

Här ser ni liiiite gnagt på boxen, men detta är långt ifrån det värsta… Haha.

Idag har alla hästarna fått komma ut i skogen! Boppen, Bella och Focus har vilat fre-sön, men Tage fick sig en liten tur igår. Hade tänkt rida fler hästar, men jag hann inte eftersom vi tvättade stallet istället. De har varit så himla duktiga alla fyra! Focus och Bella får en extra guldstjärna idag, för de var så mjuka och härliga efter fredagens behandling. Roligt, och bra start på veckan!

/ Anna

2 Kommentarer

  1. Anna den 28 aug 2019 20:04 kl 20:04

    Tänker att när de är inne sällan kan det vara värt besväret eftersom det lär vara fint länge. 🙂

    • Systrarna Elfstrand den 29 aug 2019 09:23 kl 09:23

      Eller hur 😀Kommentera