Hej allihopa! Idag har vi jobbat hela förmiddagen. Vi arrangerade som ni vet pay and jump idag, och det gick alldeles utmärkt. Drygt 50 starter blev det tillslut, och vi hade tur med vädret skönt nog. Årets sista pay and jump hos oss blir om 3 veckor, den 14 september, så har ni inte varit här ännu men vill komma och hoppa hos oss: Boka in 14 september 😀

Igår hade vi planerat att rida, men det regnade verkligen hela dagen. Bella och Focus fick i alla fall behandling av Christin igår. Skönt nog var det inga konstigheter med någon av dem. Bella var riktigt fin även i sina problemområden. Förra gången Christin var här så var Bella lite öm i länden, vilket hon inte var idag. Härligt, med tanke på att hon nu har börjat tävla igen och rids för att få en god tävlingskondition (dvs hårdare än för några månader sedan). Focus och Bella fick i alla fall elektroterapi och massage på deras spändare områden, men även jag fick lite behandling av min ländrygg. Tänker att det är bra att motverka så mycket krämpor som möjligt både på mig själv och hästarna 😉 Nu har min ländrygg varit ganska bra det senaste, men lite el är nog inte fel att få ibland (plus naprapatbesök då).

Vi kan i alla fall varmt rekommendera Christin ifall ni vill underhålla era hästar med massage, el och stretchning, och på så vis motverka skador på sikt. Jag tycker det är kanon att ha kunniga personer omkring sig som kan ha koll på ifall ens häst är stelare i en specifik muskel, ömmar någonstans osv. Då kan du ha koll på det och jobba med det både ridmässigt, utrustningsmässigt och med alternativbehandlingar, för att exempelvis slippa spruta hästen hos veterinären (vilket ju vi alla borde vilja undvika i högsta möjliga mån pga de risker som finns osv).

En bild på mig och Boppen för 2 år sedan ♥

Ikväll blir det fest för min del. Ser verkligen fram emot det eftersom jag festar så sällan numera 🙂 Anna var inte sugen på fest så hon ska på bio med Samuel istället. Verkar som om vi båda kommer få en härlig lördagkväll med andra ord. Hoppas ni också får det!

/ Emma

1 Kommentar

  1. emma den 24 aug 2019 22:33 kl 22:33

    Bara undrar, ta det absolut inte på nått negativt sätt.
    I eran video där ni pratar om hur man får en häst framför skänkeln (väldigt kloka råd!) och ni nämner att man inte alls behöver sporrar för det.
    Ändå ser jag er då och då ha sporrar efter det? undrar bara varför? 🙂

Kommentera