Idag har vi haft en så härlig höstdag på schlätta! Ganska soligt och lite kyligt i luften, men inte blåsigt så det blir kallt. Bra väder kan verkligen få mig på gott humör så lätt, och detsamma när det är dåligt väder. Blåst är det allra värsta. Regn är inte så farligt, men denna ständiga blåst vi har här kan vara irriterande ibland, så dessa dagar njuter vi av för fullt!

Eftersom Anna skadade ryggen igår på gymmet så kommer hon inte rida något mer den här veckan, utan hoppas på att ryggen ska hinna bli bättre till nästa vecka. Passande nog har vi tid hos vår grymma naprapat på tisdag, så han lär kunna behandla det som behöver behandlas också. Som tur är kunde pappa hjälpa till att rida två hästar idag, så vi tog oss två turer på grusvägarna med alla fyra hästarna.

Först ut var Bella & Focus. Jag red först på Bella och sen red pappa bakom oss med Focus. Det gick kanonbra och båda två kändes fina 🙂 Bella har känts lite nervig de senaste dagarna (jag gissar att det beror på väderomslag med kallare luft) men idag var det bättre. Hon kan bli lite spänd av att gå först på uteritter, men krånglar aldrig (så länge hon inte blir JÄTTErädd) utan går alltid fram. Idag kändes hon relativt avspänd och jobbade på fint under turen, så det var kul. Känner att jag fick till ett lagom pass inför morgondagens tävling 🙂 Även Focus skötte sig bra. Höll bra avstånd till Bellas spark-rumpa, bockade/sparkade ingenting och var snäll hela rundan. Uteritterna blir helt klart bättre och bättre på honom! Han är så rolig för tidigare så har han “varit tvungen” att gå först, annars har han bockat och sparkat och blivit lite smått tokig av att ha någon framför sig. Samtidigt har han varit SUPERKRÅNGLIG när han väl gått först, så det fanns liksom inget alternativ som var speciellt kul för ryttaren 😉 Skönt nog funkar båda två bra nu för det mesta, och allt blir hela tiden lättare och lättare med honom.

Pappas standardpose när vi ska ta kort efter uteritt är tydligen att sitta på huk, haha.

Efter ynglingarna så var det gamlingarnas tur, och där fick jag kämpa desto mer. Jag red först på Tage och han var ett riktigt nervvrak eftersom han var tvungen att gå först och inte har gjort det så mycket det senaste. Han är dessutom ganska oberäknelig för han är en expert på att tvärnita och samtidigt vända, så det finns risk för ryttaren att hänga löst. Idag gjorde han dock inte det, men han var spänd exakt hela rundan. Om jag ska vara lite positiv så sprang han väldigt fint i alla fall och gick fram överallt, så även om han ryckte till desto oftare för “läskiga” saker, så var det inga konstigheter generellt. Pappa var jättenöjd med Boppen som skötte sig kanon. Anna var den som gjorde iordning Boppen då pappa plockade in lite hinder under tiden, och han hade inte ens märkt att han red med bettlöst träns förrän han satt av… Behöver jag nämna att vi har en väldigt disträ pappa, haha?

Fjantago aka Tage ♥

Nu blir det lite lugnt för mig här inne under eftermiddagen och ikväll ska jag göra iordning Bella inför morgondagen, och även mentalträna henne en sväng. Det blir riktigt tidig uppgång imorgon då tävlingen börjar redan vid 8, så Bella får sova inne inatt tillsammans med sin pojkvän Boppen ♥ Jag är lite nervös inför morgondagen får jag säga, just eftersom det var så himla längesedan jag startade 1m på tävling! Jag känner mig dock bra förberedd, hon är otroligt fin i ridningen nu och jag är i god form, så jag hoppas att jag har en avspänd och fokuserad Bella med mig imorgon så jag kan få till en bra känsla 🙂 Vi kommer inte uppdatera något mer förrän efter tävlingen, så håll tummarna för mig så hörs vi igen efter tävlingen imorgon!

/ Emma

2 Kommentarer

  1. Biggan den 16 okt 2020 17:44 kl 17:44

    Vilken tuff pappa ni har, har han ridit mycket. ?

    • Systrarna Elfstrand den 17 okt 2020 12:06 kl 12:06

      Yes han började rida ett år efter att vi började rida 😀Kommentera