Skip to content

En härlig helg!

Den här helgen har varit riktigt härlig för min och Annas del. Vi har som ni vet varit på Alla vi som älskar 90-talet i Göteborg, och det var så roligt 🙂 Gårdagen började med champagnebrunch hos en kompis i Vårgårda innan vi tog tåget till Göteborg där vi mötte upp resterande kompisar och sedan drog till området där vi festade hela dagen lång. Riktigt go stämning, bra väder och härlig 90/00-talsmusik. Det kan ju inte bli bättre!

Efter en dag ute så var alla väldigt trötta, men jag och 5 kompisar till var i alla fall tillräckligt pigga för att fortsätta med en utgång på stan också. Vi drog till Gretas och det var superkul 🙂 Trots att vi bor knappt en timme ifrån Göteborg så är vi där väldigt sällan, och jag har bara varit ute en gång i Göteborg tidigare (om man inte räknar med GHS-festerna på Gothia), så därför ville jag passa på!

Idag har jag däremot varit väldigt trött eftersom det blev fest ungefär 15 timmar i sträck igår, och inte mycket sömn inatt. Väldigt passande då att ligga i soffan och kolla på livesändningen ifrån Falsterbo Horse Show och se våra fantastiska svenskar som hoppade hem segern i Nations cup. Riktigt imponerande! Det ska bli så spännande att se vilka som får vara med i EM-laget i år. Malin och Peder är givna, men de resterande platserna känns som en tuff utmaning att fylla eftersom vi har såpass många bra ekipage på den nivån. Personligen hoppas jag på Roffe med Carlyle och Fredrik med Cold play. Vilka tror/hoppas ni på?

Två bilder ifrån gårdagen 🙂 Jag och Anna twinnade med våra outfits men hade lite olika hår och smink. Idag fyller jag för övrigt år och hade jag inte fått aviseringar om det hela på Facebook hade jag nog ärligt talat glömt bort det. Glömde bort min födelsedag gjorde för övrigt även två av mina familjemedlemmar (ingen nämnd, ingen glömd, hehe) när de träffade mig idag, men jag har i alla fall fått ett grattis i “efterskott” av den ena 😉 Att fylla år mitt i sommaren är verkligen sämst för övrigt. Generellt blir vi sommarbarn så bortglömda, och ingen har tid att fira oss eftersom alla är så upptagna med sina egna liv. Det är nog därför som jag är så anti många sorters högtider tror jag. Jag har aldrig blivit firad på samma sätt som andra, och därför förstår jag inte syftet med födelsedagar, jul osv eftersom firandena aldrig är jämställda utan det blir alltid någon som drabbas och gynnas. Jag vet inte hur många presenter jag har köpt till mina kompisar genom åren, och sen har jag inte fått någonting när jag har fyllt år själv. Nu som vuxen har jag blivit väldigt mätt på skiten, och tycker dessutom att det blir en onödig konsumtionshets med många presenter som inte ens önskas. Jag hade hellre aldrig köpt/fått några presenter, och istället lagt de pengarna på grejer som jag själv verkligen vill ha. Finns det någon som känner samma som mig? Eller något sommarbarn som känner igen sig kanske?

/ Emma

10 Kommentarer

 1. Lisa den 14 jul 2019 21:56 kl 21:56

  Jag är inte ett sommarbarn, men håller verkligen med om den där “present-hetsen”. Jag kan tycka det är väldigt roligt med personliga presenter (både att ge och få) om man har någon riktigt bra idé, men det där att ge bort saker bara för att man måste är så korkat. Ofta är det svårt att komma på någonting bra att ge bort, de flesta människor har ju redan allt de behöver (om det inte handlar om alldeles för stora/dyra grejer), eller så blir det bara pengar som flyttar runt (för att det ska vara rättvist brukar vi försöka hålla oss till ungefär samma summa). Går mer och mer bort ifrån att köpa saker till folk och brukar säga att jag inte vill ha några presenter själv.

  • Systrarna Elfstrand den 15 jul 2019 08:24 kl 08:24

   Eller hur! Jag tycker bara det är kul att köpa presenter till Anna eftersom vi alltid köper till varandra för ungefär lika mycket pengar, och vi har stenkoll på vad den andra personen vill ha 🙂 2. Emelie Mülla den 14 jul 2019 23:03 kl 23:03

  Jag känner igen mycket väl. Jag fyller 9 juli och när jag fyllde år när jag var mindre så åkte många i min släkt utomlands under min födelsedag så då blev kalas antingen före eller efter min födelsedag.

 3. Maria den 14 jul 2019 23:36 kl 23:36

  Henrik von Eckermann tror jag också förutom Malin och Peder. Sen står det mellan Fredrik Stephanie och Douglas gissar jag

 4. Anna den 15 jul 2019 18:51 kl 18:51

  26 juli… lätt traumatiserad av barndomens uteblivna kalas. I bästa fall kom någon granntant över på kaffe – men utan present. Men det kanske inte var så dåligt… nu för tiden kommer inte ens granntanten 😂 Ett par grattis-sms brukar ramla in iaf från semesterfirare 😊

  • Systrarna Elfstrand den 15 jul 2019 21:02 kl 21:02

   Haha, I feel you ;D 5. Lina den 15 jul 2019 21:30 kl 21:30

  Roffe och Stephanie hoppas jag på 🙂

  • Systrarna Elfstrand den 16 jul 2019 12:37 kl 12:37

   De är grymma båda två 😀 6. Frida den 15 jul 2019 23:56 kl 23:56

  Gillar inte häller att fira födelsedagar, ska fylla 30 nästa år har redan ångest. Alla förväntar sig att man ska slå på stort firande, bjuda in släktingar man inte har kontakt med. Nej tack ett sms räcker för mig 😊 tror jag reser utomlands, treat yourself insted ❤️

  • Systrarna Elfstrand den 16 jul 2019 12:37 kl 12:37

   Att åka utomlands låter ju helt underbart! Hade jag med velat göra 😀Kommentera

Scroll To Top