Vilket väder denna kristi himmelfärd har bjussat på! Vi gick upp tidigt idag för att hinna rida innan det blev alltför varmt, men det var ändå rejält varmt när vi red. Riktigt sommarväder 🙂 Pappa hjälpte oss att rida ut på grabbarna och vi tog en lite längre grusvägsrunda som vi inte brukar rida så ofta. Pga det blev det endel krångel från Focus sida, så Tage fick gå först vissa stunder på turen. Utöver detta så kändes hästarna fina och det var riktigt härligt. Jag såg för övrigt årets första broms, vilket var mindre trevligt för en fobiker som mig. Roligt nog ser jag alltid årets första broms vid exakt samma gård (där vi har haft hästarna på bete för många år sedan) så det är ett betydligt mer insektstätt ställe än hos oss. Måste säga att vi bor väldigt bra till, för vi får inte alls lika mycket insekter som på många andra ställen (närmre/i skogen, vid vattendrag osv), samtidigt som vi har nära till skog/uterittsvägar.

Efter ridpasset så kom Samuel hit och spelade in nästa veckas poddavsnitt. Han gästar nämligen det för att prata om hur de är att vara “hästsambo”, men också för att prata om hur det var att lära sig rida som vuxen. Tror ni kommer tycka att det avsnittet är väldigt roligt och lättsamt!

Resten av dagen har det bara blivit häng i solen för min och Annas del. Det gäller att passa på dessa dagar som det faktiskt är soligt och vi har tid 🙂 Älskar att ligga ute i solen och lyssna på podd! Nu är det en lagom temperatur också så det varken är för kallt eller så varmt att du måste ligga vid ett vatten för att kunna svalka dig. Christin kom ut vid lunch också och lasrade Bellas sår en sista gång. De ser riktigt bra ut nu, och så även magen där hon fick sig en smäll. Nu är hon egentligen bara svullen på magen precis där hon har sitt lilla sår. Jag har dock bestämt mig för att bara promenera henne för hand till efter vi har varit hos Charlotta (på tisdag). Det känns onödigt att rida ett par dagar för att sedan vila igen (hästarna ordineras oftast ett par dagars vila efter equiterapeutbesök), så då kan hon lika gärna få sig en hel vila i två veckor 🙂 Det är ändå inte något hon tappar något på, utan tvärtom så kan det säkert vara välbehövligt med tanke på hur sjukt bra hon har gått precis innan olyckan skedde. Ser fram emot att börja rida min kära tjej igen om en vecka helt enkelt ♥

Två godingar på samma bild ♥

Nu ska jag köra ett corepass här hemma (inget gym idag) och sen ska jag laga min veganska fiskgratäng till middag. Japp, det blir den även den här veckan, så god var den 😉 Min coremuskulatur är för övrigt min absolut svagaste muskulatur. Sen har jag också problemet att jag är starkare i mina vänstra magmuskler, men svagare i vänster core (efter mitt diskbråck som sitter på vänster sida ländrygg), så det är en smula irriterande. Jag försöker bli mer liksidig och fokuserar mycket på det när jag tränar, men det är inte lätt! Core/mage är för övrigt de enda muskelgrupper jag hatar att träna, för det är så jobbigt att liksom inte kunna andas ordentligt, och dessutom känna mig så svag/dålig. Den enda anledningen till att jag gör det är för att bli bättre i sadeln och få en hållbar kropp, annars hade jag lätt skippat det! Kan tänka mig att det inte bara är jag som känner så 😉

/ Emma

Kommentera