Hej allihopa! Hoppas ni har haft en bra dag 🙂 Anna har precis åkt hem och när jag är klar här vid datorn så ska jag laga mig “lite” pad thai… Mums! Min favorit-thairätt helt klart.

Dagen har varit riktigt bra för oss. Eller ja, Anna fick ett litet meltdown i stallet innan ridningen. Kan ni gissa vad det berodde på? Focus såklart. Hon kände sig uppgiven och tycker det är omotiverande att ingenting kan gå enkelt med honom. Han tar mycket energi ifrån henne helt enkelt. Bara det att han inte ens kan stå i en box som en “normal häst” gör att Anna känner sig frustrerad och tycker att det hela är en hopplös situation. Som tur är skötte han sig jättebra på ridpasset sen, så då blev hon glad igen 😉

Bella och Focus fick gå ett pass på banan hemma. Då det har varit fruset i natt så var paddocken inte helt upptinad när vi red. Därför skrittade jag bara (som en del av min uppbyggnadsplan, vilket ni kan läsa om i föregående inlägg) och Anna skrittade mycket också, men joggade även lite. Anna red med “kandar” idag för att börja bettinvänjningen igen efter vilan. Detta var helt klart bästa passet gällande detta! Mot slutet red hon enbart på tygeln som gick till bettet (Fager Bits Julia) och han såg jättefin ut. Inte något obekväm alls utan stadig och avslappnad. Nu ska Anna göra detta regelbundet och så får vi hoppas att hans bettproblem kan försvinna så småningom. Jag som har sett honom från backen kan säga att han såg otroligt mycket bättre ut idag, och han försökte inte “komma undan” bettet något, som han har gjort tidigare när vi har ridit på bett. Jätteroligt att se 🙂 Även Bella var kanonfin! Hon är så mjuk och känslig att rida nu, och även våra svårigheter i skritten kändes redan bättre idag.

Efter lunch åkte vi med gammelgrabbarna till ridskolan för att spela in en challenge. Som tur var lyckades vi timea oss in så vi var själva i ridhuset. Vi red en “inte nudda bom-challenge” där vi skulle trava över ett antal bommar, och den som nuddade minst antal bommar vann. Vem det var får ni se i onsdagens video. Vågar ni gissa på vem som vann?

Mamsen var snäll och kom och hjälpte oss att filma ♥ Hon höll dessutom i Boppen idag en liten stund. Första gången någonsin som hon höll i en häst! Inte illa för någon som är livrädd för hästar, haha 😉

När vi var klara i stallet satte vi oss för att planera inför vårat första poddavsnitt, som vi satsar på att släppa nästa tisdag! Jag tror det kommer bli ett bra avsnitt där ni får lära känna oss bättre och få mer inblick i vår vardag. Vi är så taggade på att spela in det nu på torsdag! Svårigheten kommer helt klart bli att få plats med allt vi vill säga på såpass kort tid, haha. Vi är ganska bra på att tjöta och det finns ju så mycket roligt att tjöta om… Nåja, vi ska nog få ihop det bra!

/ Emma

4 Kommentarer

 1. Alex den 20 jan 2020 20:31 kl 20:31

  Har han ff tungan ute?

  • Systrarna Elfstrand den 21 jan 2020 09:10 kl 09:10

   Ibland 🙂 2. Emma den 21 jan 2020 00:30 kl 00:30

  Massa ❤️❤️❤️ till er mams tycker jag, eftersom hon är så rädd för hästar. 👍

  • Systrarna Elfstrand den 21 jan 2020 09:10 kl 09:10

   I agree ♥Kommentera