Eftersom Anna har skrivit ett inlägg om sina hårfärger genom tiderna så tänkte jag att jag skulle göra detsamma, eftersom jag har haft ett gäng olika hårfärger genom tiderna, och framför allt de senaste åren!

Först ut: Min naturliga hårfärg! Den såg jag senast röken av 2015, och när jag kollar på gamla bilder på mitt hår så kan jag inte förstå varför jag förstörde det, haha. Jag tycker att min naturliga färg är den perfekta bruna färgen, och så hade jag långt och tjockt hår också. På bilderna ovan ser man de naturliga skiftningar som blev i och med solen, och det tycker jag är himla fint. Innan jag började konstant färga håret i slutet av 2015 så hade jag inte färgat det sen 2011!

När Anna färgade ombré i slutet av 2015 så gjorde jag detsamma. Opraktiskt att ha samma hårfärg, eftersom folk fick ännu svårare att skilja oss åt då 😉 Denna hårfärg hade jag i ungefär ett halvår, och sen gick jag gradvis ljusare och ljusare innan jag blev platinablond.

Som sagt, så blev jag ljusare och ljusare efter min ombré, och såhär såg mitt hår ut 2017 innan jag började med mer crazy hårfärger. Tycker att denna blonda färg är väldigt fin, och jag trivs bra i ljusare hår, speciellt på sommaren när jag är solbränd.

Denna blåa färg färgade jag faktiskt själv hemma, och tycker att den blev cool! Också väldigt fin när den fadeades ut litegrann och blev mer ljusturkos.

I november 2017 gjorde jag något drastiskt… klippte av mig håret (eftersom det ändå blivit så slitet och förstört av all blekning) och färgade håret lila i botten och ljusrosa i längderna. Jag trivdes riktigt bra i mitt kortare hår, och gör det fortfarande, även om jag försöker spara ut det lite nu 🙂

En månad senare färgade jag håret knallrosa, och jag älskade det! På vintern kan jag känna mig så blek och tråkig, men dessa roliga hårfärger jag hade livade upp mig. Denna rosa färg höll helt okej, men blev riktigt fin även när den blev lite urtvättad.

Efter den rosa färgen så blev det turkost! Denna färg älskade jag också, och av alla knalliga färger jag har haft så är det blått/turkost som har hållt sig allra bäst/längst. De flesta knalliga färger tvättas ju ur så snabbt, så vill ni satsa på en knallig färg som håller: Kör på blått 😉

Min sista roliga färg innan sommaren 2018 (och Annas bröllop då jag var tvungen att ha en “normal hårfärg” haha) var denna lila färg. Tycker den var riktigt cool men seriöst… Den tvättades ur med en gång! Så det var lite tråkigt. Jag kan i alla fall konstatera att av de färger jag har testat så är lila den färg som har hållit sämst!

Den sista bilden på mig i ljust hår får bli denna. Här har jag den ljusaste färgen som jag någonsin har haft. Problemet när du har börjat bleka ditt hår är att du blir färgblind. Du ser inte exakt hur ljust hår du har, utan vill hela tiden bli ljusare/kallare i tonen. När jag kollar tillbaks på gamla bilder på mig så ser jag ett hår som i princip är vitt, men det gjorde jag inte då 😉 Dock trivdes jag jättebra i detta ljusa hår när jag var brunbränd, men jag hade nog inte känt mig lika bekväm i det med blek vinterhy. Efter denna extremt blonda färg så blev jag gradvis mörkare och mörkare igen, och hann även med en mer mörk/dassig lila färg.

Idag har jag som ni säkert vet den här hårfärgen (ser något mörkare ut IRL enligt mig). Jag har gått tillbaks till en naturlig ombré med min naturliga färg i botten och sen tonas den ut till en hälsosam blond färg 😉 Trivs väldigt bra, men efter år med roliga färger så får jag erkänna att jag känner mig lite tråkig. Mitt hår har i alla fall börjat återhämta sig efter all galenskap och planen nu är att behålla den färgen jag har och vårda mitt hår så det kan växa ut igen. Nu är det snart lika långt överallt igen. För ett år sedan hade jag ett stort hål i bak i nacken pga allt slitage, och det känns skönt att ha ett hälsosammare hår igen.

Sen måste jag bara bjuda på en gammal goding också! Mörkt hår var min standardhårfärg under hela högstadiet, och jag hade nog allt från min naturliga färg till svart hår då. Även efter gymnasiet så har jag färgat håret mörkare, men konstaterat att det inte är något som passar mig. Jag passar bäst i antingen knalliga färger, min naturliga färg, eller lite ljusare än min naturliga färg 🙂

Så kort och gott så har jag haft alla nyanser från platinablont till svart, och säkerligen alla nyanser av brunt som du kan ha också (jag har haft rödbrunt hår med till exempel). Utöver detta så har jag haft de roliga färger som jag har visat i detta inlägg, och även de pastelliga färgerna. De färger jag inte har haft är gult, orange, knallrött och typ… grått? Tror att jag har haft alla andra färger som det går att ha annars.

Har ni någon favorit av mina färger? 🙂

/ Emma

3 Kommentarer

  1. anonym den 27 dec 2019 09:45 kl 09:45

    Jag tyckte om ombren från 2015 var jättefin!

  2. anonym den 27 dec 2019 15:09 kl 15:09

    jag tyckte de 2 senaste bilderna (inte den gammla(skratt emoji));)

  3. Malin den 28 dec 2019 18:41 kl 18:41

    Bilden där du har ljust hår och vit klänning och det lila är SÅ fint!!

Kommentera