Igår blev det lite skutt för alla hästarna här hemma på gården. Boppen och Bella ska tävla i helgen så jag och Anna ville bara ta några språng för att känna så att allt kändes bra. Det var ett tag sedan som Anna hoppade “ordentligt” på Boppen nu, så vi lade upp hindren strax över tävlingshöjden för att checka av.

Tage och Focus var först ut. Tage var inte lika pigg och framme som förra passet på banan, men annars var han riktigt fin och hoppade bra språng, även om jag hoppar lågt med honom såklart (feg som jag är). Focus verkligen briljerade med Anna! Han tar sig mer och mer för varje pass nu, och Anna tycker det är så skönt att äntligen kunna hoppa honom i en sadel som ger henne rätt stöd, passar honom och lämpar sig för hoppning 😉 Inga tveksamheter på något hinder, utan han tar allt med ro. Det ska bli så kul att se hur hoppningen kommer fortsätta utvecklas med honom nu när Anna kommer kunna hoppa mer regelbundet!

Efter detta var det Boppens och Bellas tur. Bella var inte speciellt framme för skänkeln idag (vilket hon sällan är på vår bana) men hon kändes kanon på hindren. Tror hon tyckte det var väldigt jobbigt igår och blev därför lite “matt” idag. Blir perfekt med en joggingtur i skogen idag för hennes del! Boppen kändes betydligt bättre än senast Anna hoppade ordentligt. Nu var han snärtig och härlig, och det gick jättebra för dem. Anna tappade ridningen någon gång bara, men ingen big deal enligt mig, utan bara detaljer! Filmer på 3/4 hästar har ni som följer oss på Instagram förhoppningsvis sett eftersom vi lägger ut klipp på både våra privata stories och vår gemensamma.

Idag blir det uteritt för alla hästarna, och i helgen vankas det tävling för Bellas och Boppens del, så vi ska preppa inför det idag också 🙂

/ Emma

Kommentera