Hej allihopa! Hoppas ni har haft en fin dag 🙂 Nu sitter jag uppe på mitt kontor och jobbar medan Anna sitter nere i köket (hennes kontor vill säga, hehe) och klipper ihop poddavsnittet vi spelade in idag. Jag trodde inte att detta skulle bli så långt, men vi tjötade ett bra tag och hade väldigt gött snack, så det blir nog ett rätt långt avsnitt som vanligt 😉 Ett riktigt bra avsnitt blir det i alla fall med både roliga händelser och läskiga/hemska händelser på tävling som vi/andra har varit med om. Det kommer upp på tisdag som vanligt.

När vi var klara med det blev det stallhäng och dressyr stod det på schemat idag. Jag red Boppen & Bella och Anna red Tage & Focus. Allihopa var riktigt duktiga idag så det var roligt. Det enda minuset var att Boppis var väldigt spänd, men han kändes bra ridmässigt och i kroppen. Vi hade ställt upp muren + lite annat hindermaterial i hörnet, och det var såklart väldigt läskigt när det inte brukar vara där 😉 Han är väldigt svår att forma till höger just nu också, men jag tror det kommer släppa snart. Skönt att han börjar komma i form igen i alla fall!

Anna red ett lugnare pass med Focus och jobbade på mer framåt och lite längre/lägre i formen. Hon provade dock på någon travlängning och var helt lyrisk eftersom han verkligen dansade fram och nog gjorde sin bästa längning någonsin. Den hästen har verkligen kapacitet i båda grenarna, minst sagt! Bella kändes roligt nog mycket bättre än på senaste dressyrträningen (som faktiskt var det senaste dressyrpasset jag red på henne) så jag är väldigt nöjd över det. Jag tror att ett equiopatbesök för Bella och ett naprapatbesök för mig gjorde susen, för hon var mycket mer liksidig idag och dessutom framme för skänkeln, positiv och fin. Tage skötte sig också bra men lyckades få en stöt när Anna skulle ta in honom från hagen, så det blev han väldigt upprörd över. Han sprang iväg i en väldans fart när han fick stöten (i hagen) men Anna kunde fånga honom snabbt igen.

Hästarna var väldigt trötta när vi skulle ta in dem, haha. Ni måste spana in min story på Insta (emmaelfstrand) och se hur Bella gjorde… Hon är så otroligt charmig och rolig!

När hästarna var klara så harvades/sladdades banan och sedan byggde vi upp hinder till helgens öppna bana. Vi är i nuläget helt fullbokade alla tre dagar, förutom två lediga tider imorgon. Nog för att jag misstänkte att det skulle finnas gott intresse för öppen bana nu, men jag trodde inte att det skulle bli såhär populärt! Väldigt roligt och som sagt tacksamt för vår ekonomi. Ifall vi arrangerar ännu en öppen bana i maj så kommer vi få in lika mycket intäkter som en pay and jump ger, så vi ska nog köra på en helg till lite senare in i månaden. Det gäller ju att försöka kompensera så gott det går när andra trygga intäkter uteblir 🙂

/ Emma

Kommentera