Idag har det varit riktigt behagligt ridväder på schlätta får jag säga! Växlande molnighet och betydligt svalare än förra veckan, plus lite blåst på det. Hästarna har varit väldigt nöjda hela dagen i hagen eftersom det inte var så mycket insekter ute, och de var också otroligt duktiga på dagens ridpass!

Tage & Boppen red vi hemma i förmiddags och båda två var superfina. Tage var dock lite spänd med Anna för en gångs skull. Det är inte ofta han är det hemma, men idag ryckte han till och blev rädd för “läskiga grejer” i paddocken ett antal gånger. Utöver detta såg han kanonfin ut! Boppen var också spänd vid bortre delen av paddocken, så jag valde att rida där han var avspänd för att verkligen kunna jobba igenom hans stora kropp. Det behövdes, men oj så fin han blev efter lite jobb! Vi skriver detta varje vecka, men han blir på riktigt bättre och bättre för varje vecka nu, efter sin dåliga vinter med tandproblem. Han bär sig bättre och bättre och är riktigt härlig att rida 🙂

Efter lunch åkte vi med ynglingarna till vår kompis Amandas paddock, och även detta gick superbra! Väldigt bra miljöträning att åka iväg såhär, och vid Amandas paddock gick det hästar på ena sidan och på andra sidan var det en hög gräsvall (som ni ser på bilden nedan) som det fladdrade och blåste i. Perfekt för Focus som behöver träna på sånt, men även för Bella som kan bli okoncentrerad/spänd med andra hästar i närheten. Båda två var dock hur coola som helst nästan hela tiden (det var bara Focus som var lite spänd i början). Jag visste väl att Bella inte skulle reagera direkt, men Focus är ju lite mer oberäknelig. Att han därför var så otroligt lugn idag gjorde Anna väldigt glad, och är förhoppningsvis ett bevis på att han har lugnat sig mycket mentalt.

Något som jag upptäckte var bra träning var att rida på en 20*60 stor ridbana. Vår här hemma är 24*70 och när vi tränar på ridskolan är den ännu bredare än så. Därför fick jag mig lite av en chock när jag insåg hur smalt 20 meter är på en stor och fortfarande lite grön häst, haha. Det var inte så lätt att få ut/hålla ihop henne i hörnorna, och jag märkte att hon blev extra trött av att gå på en smalare bana än hon är van vid också. Eftersom jag har planerat att tävla dressyr med Bella lite senare i år får vi se till att åka till Amanda och träna mer, för jag/Bella behöver vänja oss vid tävlingsmått. Anna red igenom LB:3 nu när hon hade rätt mått på “tävlingsbanan” och jag tyckte att det såg superfint ut för det mesta 🙂 Överlag två riktigt fina hästar och två nöjda mattar!

Imorgon blir en riktigt arbetsdag inomhus för oss. Perfekt eftersom det ska regna och vi får ridhjälp under kvällen. Då passar vi på att planera podd & Youtube, kanske till och med spela in någon video, och göra annat datorarbete. Vi planerar att ta lite “halvsemester” under några veckors tid nu i sommar, så därför ska vi försöka jobba ikapp litegrann nu. Planen är att släppa ett poddavsnitt i veckan, precis som nu, men att under några veckors tid bara släppa en Youtubevideo i veckan istället för två som vi gör nu. Det är nödvändigt om vi ska kunna få till någon sorts ledighet som de egenföretagare vi är 🙂 Vi körde på samma upplägg förra året (minus podd då) och det funkade väldigt bra tycker jag!

Focus, Anna och Bella i Amandas paddock. Trötta efter bra pass 🙂

/ Emma

Kommentera