Idag har jag och Anna varit effektiva med vår och hästarnas motion. Vi började på gymmet där vi båda körde ett par riktigt köttiga pass. Anna ben och jag överkropp. Jag känner att jag börjar komma i bra form igen efter min eventuella corona (eller bara en rejäl vanlig förkylning) som jag hade för 1,5 månad sedan, och dessutom har mina höfter varit bra de senaste 2-3 dagarna, så jag hoppas att det kan hålla i sig.

Efter detta red vi ut och konditionstränade Focus och Bella. Vi red fram och tillbaka på en grusväg och efter några gånger började båda två tröttna så då blev det lite krångel när vi skulle rida bortåt. Utöver detta så var båda två duktiga och kändes fina så det var roligt. Får se vart vi kan rida våra konditionsträningar på ett bra sätt i framtiden nu när vår kära galoppstig i skogen är förstörd 🙁 Åkrar/fält kan du ju bara rida på om det är OK för ägaren och om det är rejält torrt ute, och det är inte optimalt att rida fram/tillbaks såhär eftersom hästarna blir lite griniga då 😉

När vi kom tillbaks så insåg vi att det fanns en ledig tid på den öppna banan, så då blev det lite spontan hoppning med Tage & Boppen. Båda två var superduktiga och jag känner verkligen att Boppis börjar komma igång nu igen efter sina tandproblem. Vi hoppade en bana på 90-95 cm och det kändes väldigt enkelt. Jag är dock inte riktigt van vid hans längd på galoppsprången, för jag kommer fram till hindren så himla snabbt på honom, haha. Han är ju väldigt stor och storgalopperad, och nu är jag van vid Bellas galopp som är lite mindre/mer energisk. Därför är taxeringen med Boppen lite klurig nu, för många gånger när jag tänker att det är 3 språng kvar så är det egentligen bara 2 språng som hade varit optimalt. Jag tror jag kommer in i det snart när jag får hoppat honom lite mer och lär mig anpassa ridningen till både Boppen och Bella 🙂

Lite film från dagen med min Bopp <3

Ikväll blir det bara chill för min och Annas del vilket ska bli skönt, för jag är såå trött och behöver nog sova ut imorgon. Får se hur det går med det, för min kropp vill gärna vakna den vanliga tiden som jag stiger upp. Morgondagen blir lugn i alla fall och jag har bara gym, veckohandling och ridning på schemat. Vi får ridhjälp av pappa och Sigrid, så det blir dessutom bara en omgång ridning 🙂 Hoppas ni får en fin helg!

/ Emma

3 Kommentarer

 1. L den 1 maj 2020 20:19 kl 20:19

  Ni kan inte höra med mark/skogsägaren om de kan tänka sig fixa vägen? Jag lär behöva snacka med de gubbarna som äger skogen omkring mitt stall då deras skogsarbete förstört alla ridvägar.. 🙁

  • Systrarna Elfstrand den 2 maj 2020 08:23 kl 08:23

   Det är så tråkigt när det blir så 🙁 2. Michaela den 2 maj 2020 09:18 kl 09:18

  Tjuriga markägare är de värsta. Vi har en som säger att vi får inte rida i hans skog för att vi förstör och att det inte går att köra bil där då 😂

Kommentera