Idag har vi haft en riktigt bra förmiddag i stallet. Alla hästar har blivit ridna. Jag började med att rida ut själv i skogen på Bella. Det blev en lugn tur med mest skritt och så kände jag lite på traven och galoppen. Pigg som tusan var hon så jag jobbade mycket på att få henne att vänta på mig, men annars var hon superfin. Pappa red sedan ut själv på Tage som också hade skött sig.

Boppen och Focus dressyrtränades för Miranda och roligt nog så tyckte hon att det var jättestor skillnad på dem båda sen hon såg dem sist. Boppen var det längesedan hon såg eftersom han var skadad i höstas och rehabreds under flera månader, och Focus var det nog några månader sedan hon såg sist eftersom vi inte riktigt har fått ihop det med träningar av olika anledningar.

Anna var jättenöjd med Focus idag. Han var lugn och stabil och gjorde allt som han skulle. Boppen var också kanonfin idag. Jag fick till en otrolig känsla i vänstergaloppen när jag samlade den. Han har tidigare blivit ganska öppen i formen och tappat takten i just vänster varv vid samling, men inte idag. Nu höll han en sån fin takt, energi och form hela tiden och var så otroligt ihop i kroppen tack vare Mirandas hjälp. Enligt Miranda såg han mycket “sportigare” och smidigare ut nu jämfört med senast, och den känslan har jag också i ridningen. Det enda problemet nu är den där jäkla yttersidan som är så svår att länga ut, främst i högervarvet eftersom vänstersidan är svår på honom. Det blev i alla fall mycket bättre efter ett tag, och han var helt slut och dundersvettig efter träningen. Så himla skönt för gamlingen att få jobba igenom ordentligt ♥


Nu ska jag få lite mer nyttosaker gjorda. Bland annat städa och sen köra veckans sista pass på gymmet. Imorgon är jag helt ledig från allting. Så skönt!

/ Emma

Kommentera