Hej allihopa! I förmiddags var Anna inne med Tage & Boppen i Skara för besök hos tandläkaren/veterinären. Båda två skötte sig kanon som vanligt. Med Tage var det inget större att anmärka på, men dessvärre fick vi ett tråkigt besked för Boppens del som gjorde oss lite ledsna. Vi kommer prata om detta i lördagens video, för det blir enklare än att skriva ut allt här.

Efter lunch var det dags för dressyrträning för Amalia på Bella & Focus. Jag kan säga som så att nu får jag bita i det sura äpplet över att jag inte har mentaltränat Bella tillräckligt mycket det senaste. Hon är SÅ bitchig nu, och började med att stegra sig och springa runt lös i paddocken innan jag satt upp… Ibland blir jag tokig på den hästen, men när jag satt upp så var hon så snäll så. Antagligen lite trött i kroppen, för hennes grundsvårigheter kändes av tydligt idag och hon var ganska tung och bakom skänkeln till en början. Med Amalias hjälp blev dock allt SÅ mycket bättre, så jag avslutade ändå träningen nöjd och glad 🙂 Anna var också supernöjd med Focus som tar sig mer och mer för varje vecka! Vi båda är dessutom så nöjda över att ha Amalia som tränare, för hon är på oss med detaljer att förbättra hela tiden, så en träning är otroligt givande. Tiden går så fort eftersom vi fokuserar till 100% hela tiden och vips så har 45 minuter gått, haha.

Eftersom Bella var så bitchig mot mig innan träningen så bestämde jag mig för att mentalträna henne lite innan jag släppte ut henne i hagen, just för att se så jag hade henne helt med mig som avslut för dagen. Då var hon såklart sååå snäll och gjorde allt jag bad henne om utan några tjurerier, utan hon var superduktig. En riktig jäkla ögontjänare är vad hon är, den hästen 😉 Hon är verkligen ett så himla typiskt sto. Har väldigt mycket egna åsikter, men får du över henne på din sida så är hon helt fantastisk. Som tur är så är de fantastiska ögonblicken betydligt fler på henne än de jobbiga, så vågskålen känns för det mesta rimlig för vår del, haha.

Sen är hon ju oftast så jäkla söt också, så det går inte att vara irriterad på henne under en längre stund 😉

/ Emma

1 Kommentar

  1. Maja den 4 mar 2020 06:37 kl 06:37

    Förut hade jag en äldre häst över 20 år med mycket slitna tänder. Så hade han haft i säkert tio år men sen slets de mindre när han blev äldre så han klarade sig bra i hull ändå

Kommentera