Idag fick vi återigen ridhjälp av pappa och Gabbi. Så lyxigt och roligt! Gabbi har ridit mycket förr, haft egen häst osv och är dessutom kunnig inom horsemanship, så det är perfekt att få hjälp av henne 😀 Idag var det ingen uteritt på schemat som tidigare, utan dressyr. Pappa var lite skeptisk till detta först (han tycker det är roligast att rida ut) men sen ångrade han sig 😉

Jag bad Gabbi att rida Bella eftersom jag ville se hur hon betedde sig i paddocken med en annan ryttare. Precis som för mig så var hon lite ovillig att skritta för hand precis när vi kommit in i paddocken, men hon skötte sig 100% i ridningen hela tiden, vilket var väldigt roligt att se. Med mig så stannar hon nästan alltid och tjurar till när jag ska skritta iväg efter att jag har suttit upp, men det gjorde hon inte med Gabbi. Jag har egentligen vetat att det till 100% beror på min mentala inställning, men det var skönt att få det svart på vitt. Hon var så framme för skänkeln och fin idag. Gabbi tycker också att hon känns mer liksidig än första gången hon red henne, vilket är skönt att höra. Sen har Gabbi även blivit helt kär i Bella, vilket jag kan förstå 😉 Hon är ju en så himla rolig och underbar tjej ♥ Nu ska jag försöka få till en mer positiv attityd själv till paddockridningen så det smittar av sig på Bella. Eftersom hon krånglade mycket i paddocken efter sin skada så sitter det nog kvar endel mentalt i mig. När jag rider ut eller på andra anläggningar känns det alltid bra, men hemma är det svårt. Jag vet att det kommer lösa sig så småningom med mer mentalträning för oss båda dock 🙂 Jag tänker också att det nog är smart att sänka kraven lite när vi rider dressyr hemma så hon inte förknippar dressyr med tråkigt och jobbigt.

Själv red jag Boppen och skrittade faktiskt bara då jag har helt sinnessjuk träningsvärk i framsida lår och rumpa. Har helt seriöst typ inte kunnat röra mig de två senaste dagarna, så jag fick ta det lite lugnt. Det var dock bra för Boppis att bara skritta då jag fokuserade mycket på lösgjordhet och att forma hans stela högersida. Det blir bättre och bättre och han kändes riktigt fin, även om vi har en bit kvar innan han blir mer liksidig igen!

Anna red Focus och han var kanonfin, vilket han nästan alltid är numera! Pappa red Tage och han var också superfin. Det blev väldigt mycket trav och galopp för Tage idag eftersom pappa tyckte det var så kul när han kom igång. Tage fick så mycket beröm för att “han har blivit som en helt ny häst”, och det håller jag med om. Han är SÅ mycket roligare att rida nu jämfört med för några år sedan. Eftersom Focus var så lugn så fick dessutom pappa prova honom när Anna var färdig, och det var en väldigt glad pappa som fick göra det kan jag säga 😉 “Vilken häst!”, utbrast han när han ridit en stund. Det finns ett par klipp på vår Insta Story om ni vill kika!

Bella, Gabbi och gammelgrabbarna idag ♥

Ha en fin kväll nu allihopa så hörs vi igen imorgon!

/ Emma

Kommentera