Just nu sitter jag och väntar på att min linslasagne ska bli klar i ugnen och passar därför på att blogga lite om dagens ridpass 🙂

Som ni såg i morgonens inlägg så stod dressyr på schemat idag. Alla hästarna var riktigt duktiga och fina. Trots att högsommarvärmen har kommit hit nu så märks det inte av på dem, utan de har bra energi och känns riktigt fräscha i kroppen. Sen tycker jag att värmen är positiv eftersom hästarna ofta känns mjuka och “varma” i kroppen tidigare på ridpasset än under vintern.

Bella & Focus var först ut och båda två var *wow* idag. Focus var så lugn, mjuk och fin och Anna tränade endel på exempelvis enkla byten och förvänd galopp. Den gör han verkligen sjukt bra! Bella kändes riktigt fin redan från början. Hon har dock väldigt mycket energi nu så jag försöker fokusera på att hon ska vila på steget och vänta på mig istället för att dundra på framåt som hon gärna vill. Galoppen börjar bli sjukt rolig på henne nu. Tidigare har den varit väldigt oreglerbar eftersom hon inte har haft tillräckligt mycket styrka/balans för samling, men nu är hon en helt annan häst. Hon har fått sånt himla fint tryck och sån bra balans i galoppen, så jag vill knappt sluta rida för det är så roligt 😉 Jag provade även på förvänd galopp idag, något som hon gjorde bra innan hon lärde sig att byta galopp. Nu har hon ju blivit hopphäst “på riktigt” och tycker därför att nytt varv = ny galopp, haha. Idag gick det dock mycket bättre med den förvända än senast jag testade det, vilket var riktigt längesedan då jag har velat fokusera på balans och styrkeuppbyggnad. Det verkar ha varit ett vinnande koncept för hon klarade av att galoppera en hel “öppen del” på stora mittvolten i förvänd galopp utan att bryta av eller byta. Duktig tjej! Vi behöver helt klart träna mer på detta, men jag är glad över att hon både orkade och förstod vad jag menade.

Gammelgrabbarna var också superduktiga idag. Tages galopp har verkligen blivit sjukt fin och det är roligt att se. Ni ska bara veta hur otroligt dålig den var när vi köpte honom som 7-åring. Inte en uns av bra galopptakt där inte. Nu bär han sig så fint och är riktigt stark! Boppen krävde en ganska lång uppvärmning, men när han väl kommit igång blev han sjukt fin! Jag lekte endel med samling idag och jag föredrar att först göra det i traven (efter att först under uppvärmningen ha ridit på massor FRAMÅT i både trav och galopp) och sen galoppen. I traven försöker jag tänka “tramp” och där driva varannan skänkel för att hjälpa honom att hålla takten. Jag upplever att han vinklar bäckenet och blir väldigt mjuk och ihop i kroppen av detta. När travsamlingen sitter så går jag över till galopp och samlar honom där också. Det är kul att han börjar komma igång så fint igen så jag kan börja leka med detta igen, för det stärker ju hans stora kropp väldigt fin så den kan hålla ännu längre 🙂

Bild från ett dressyrpass förra veckan med Bella ♥

Efter ridningen var vi helt slut! Det tar på en att rida i värmen, men det är också bra att träna på att inte bara rida tidiga morgnar/sena kvällar, för oftast när du tävlar så rider du ju mitt på dagen. Fina hästar gör helt klart att lite värme går lättare att hantera 🙂 Imorgon blir det uteritt och vi får ridhjälp av Sigrid och pappa. Så skönt!

/ Emma

Kommentera