Idag har alla fyra hästarna fått röra på påkarna. Focus och Bella var först ut och vi red dem innan lunch. Paddocken var frusen tyvärr, men som tur var så var den jämn och fin, så det gick bra att rida där ändå. Bella och Focus är inte underlagskänsliga, men det är klart att man inte kan rida på helt som vanligt när paddocken är frusen. Den var dock frusen med lite svikt, så inte helt stenhård, så det var skönt.

Det blev mycket skrittjobb för de båda. Emma jobbade mycket länga formen och steget för att sedan korta upp formen, göra en sluta och sedan göra som en skrittpiruett(ett försök till i alla fall) och sedan länga formen och steget igen. Sen travade de lite också, och då fick Bella korta traven. Något hon inte är så himla van vid. Hon var superduktig!

Focus började jag med att rida på enbart det bettlösa i skritt, trav och ett par galopper för att sedan plocka upp en tygel till bettet. I galoppen gjorde vi några enkla byten, något som är nyttigt att öva på för oss båda. När vi sedan var nöjda så plockade jag som sagt upp tygeln till bettet och bara skrittade, travade och galopperade lite på en volt. Han var superduktig!! Alltså verkligen. Han slänger lite med huvudet i skritten för att försöka finna sig i hur bettet sitter och känna efter var som händer om han tar det uppåt och nedåt. Sedan i traven blev han stadigare och jag kände att han tog ett mjukt stöd på bettet. Så härligt! Galopperade bara något varv i varje varv och även det kändes så bra. Avslutade med att trava av på längre tyglar något varv och sedan skrittade vi. Han var så avspänd, ryckte till en gång på hela passet bara och kändes så med mig. Helt klart ett bra ridpass!

Tage och Boppen tog vi hand om efter lunch, och Boppen skrittas bara för hand just nu. Jag sa ju att jag inte vågade ropa hej förrän de är helt hält- och symtomfria i någon vecka 😉 Han har ett sår som jag måste missat helt(lurvben deluxe, haha) när jag kollade på honom för han var svullen dagen efter jag red. Han är fortfarande lite svullen, men skrittar fint och verkar inte halt. Tänker att han får promeneras imorgon också så kanske han kan springa lite på lina på torsdag beroende på hur benet mår. Jag och Tage hakade på Emmas och Boppens promenad, fast jag red barbacka på Tage. Så mysigt! Travade lite på en åker också och han kändes fin, men lite stirrig.

Jag och Tagis idag <3

Det var hästdelen av vår tisdag det! Imorgon kommer hovis och skor Tage och Focus, Bella ska på hoppträning och de andra tre motioneras innan det. Ska försöka hinna mentalträna båda mina grabbar med. Blir mycket häst imorgon, men jobb ska hinnas med det också. Tur Emma hopptränar på kvällen 😉

/ Anna

Kommentera