Jag tänkte ta och skriva ett litet inlägg om det kommande upplägget med Bella under vintern. Ni som har sett vår senaste vlogg där ni får hänga med när vi besöker equiterapeuten vet att Charlotta rekommenderade massor av skritträning för Bella nu under vintern. Detta för att bygga upp hennes ländrygg/bäcken och koordination. Just skritt är ganska svårt med Bella också. Det är den gångarten som hon är minst framme för skänkeln i, och istället för att länga ut steget/formen i en ökad skritt vill hon hellre börja trava. Därför behöver jag verkligen skritträna både i hållbarhets- och ridbarhetssyfte.

Planen är därför att under två ridpass i veckan rida på banan hemma, med övningar som Charlotta har gett mig, och i princip enbart skritta. Normalt sett brukar jag trava och galoppera endel på dressyrpassen (precis som de allra flesta gör) men nu ska jag minimera detta på hemmaplan alltså. Trav och galopp får det bli i skogen istället, samt när vi är iväg och tränar i ridhuset eller hoppar hemma. Hoppträningarna drar igång nästa vecka, så jag och Anna tänkte skutta lite här hemma nu i veckan för att förbereda oss och hästarna eftersom det var flera veckor som vi hoppade senast.

Utöver detta ska jag fortsätta att jobba regelbundet med mentalträning för att utvecklas där också. Jag planerar att vänta ett par månader med tävlandet, just eftersom jag vill bygga upp en bra grund nu först under vintern. Den första hopptävlingen kommer jag antagligen att rida i mars, och dressyr lär det inte bli förrän i april. Det känns som en bra plan med tanke på att jag har en sent tagen (snart) 7-åring som dessutom stod skadad/var under rehab i över ett halvår som 5/6-åring.

Min goa tjej som alltid är rolig att jobba med ♥

Hur tänker ni med tävlingar för era hästar nu i början av året? Kör ni igång med en gång eller behöver ni komma igång efter vila/bygga upp grunden först? 🙂

/ Emma

8 Kommentarer

 1. Daniela den 20 jan 2020 23:29 kl 23:29

  Det blir väl riktig tävling först mot sommaren för min del, hästen jag började rida i oktober har inte hoppat på över ett år så jag skyndar långsamt med honom, han är 18 i år så vi tar det lugnt 🙂 Vi ska väl åka ut på nån pay and jump om någon månad och leka runt lite! Han har tävlat fälttävlan och hoppning i yngre dagar så han är väldigt van med själva tävlandet 🙂

  • Systrarna Elfstrand den 21 jan 2020 09:10 kl 09:10

   Låter klokt 😀 2. Anna den 21 jan 2020 16:28 kl 16:28

  Jag älskar er😘💞

  • Systrarna Elfstrand den 21 jan 2020 16:45 kl 16:45

   <3 3. Anna den 21 jan 2020 16:29 kl 16:29

  Jag älskar er så mycket som möjligt😘💞

 4. Sanna den 21 jan 2020 16:29 kl 16:29

  Jag älskar er så mycket som möjligt😘💞

 5. Sanna den 21 jan 2020 16:30 kl 16:30

  Ni är best🤪❤️❤️❤️

 6. Sanna den 21 jan 2020 16:30 kl 16:30

  Gud va coola ni är 😝

Kommentera