Skip to content

De två senaste ridpassen

God morgon allihopa! Jag tänkte ta och uppdatera om de två senaste ridpassen, som inte har kommit upp här på bloggen ännu.

I tisdags var det dressyr som gällde för hästarna. Tage fick dock vila då Anna hade fullt upp med renovering av sadelkammaren, som blev SÅ snyggt. Vlogg kommer nästa vecka där vi visar allt 🙂

I vilket fall som helst så gick allihopa riktigt bra roligt nog. Anna red Focus och utan att jinxa så känns det som om vila har gjort gott för honom, för han var varit så lugn och fin den senaste veckan. Han var otroligt fin under passet. Jobbade på avslappnat och i bra form + takt. Får hoppas att han kan fortsätta på det här spåret 🙂

Boppen red jag samtidigt och han var också fin! Det var dock ruggigt och blåsigt ute, så lite spänd var han allt, men jag utnyttjade den spänsten till att få bra energi i honom. Han jobbade också på i bra form och takt. Eftersom han är så stor och lång så kan han lätt bli lite långsam, men detta pass fick jag honom kvick och härlig. Red endel förvänd galopp med byten tillbaks till rätt galopp, vilket jag gillar både för lösgjordheten och “ihophetens” skull.

Bella var den som gjorde den största förändringen under passets gång. Till en början var hon väldigt tryckkänslig och ville därför trycka mycket inåt. Detta i kombination med mycket energi framåt + ovillighet att ta ett bra stöd på bettet gjorde att det kändes ganska hopplöst till en början. Med konsekvent ridning så lyckades jag dock få till en riktigt fin känsla i slutet. Hon kom ut mycket bättre och formade sig för innerskänkeln, samtidigt som hon faktiskt orkade samla sig endel och vänta på mig. Fick en superkänsla i galoppen då hon satte sig riktigt bra!

Igår blev det istället en uteritt för alla utom Tage, som fick sig ett dressyrpass. Anna var nöjd med honom, och de tränar på till deras LA-klass om ett par veckor 🙂 De andra tre skötte sig kanon på uteritten. Det var roligt men svalt ute så vi kunde rida på eftermiddagen utan att bli uppätna av blinningar. Så skönt! Pappa red Bella, Anna Focus och jag Bopps. Focus gick först helt utan krångel. Så duktig! Bella var jättesnäll, men pigg, med pappa. Han tycker det är så kul att rida henne, vilket jag förstår. Hon har sån härlig energi samtidigt som hon (oftast) är cool i skallen.

Jag & Bopps 2015 ♥

Idag är det hoppning som gäller för Bella och Boppen. Det blir en bana för att checka av till nästa veckas tävling 🙂 Focus ska jag sedan tömköra, och Tage får sig ett dressyrpass, så ska jag hjälpa Anna och kika så att allt ser bra ut med honom. Alltid bra att få feedback kring tävlingsmomenten 🙂

/ Emma

2 Kommentarer

  1. Sofia den 1 aug 2019 21:36 kl 21:36

    Hej Emma & Anna! Det vore jätte kul om ni ville testa att rida distans. Jag vet inte om det går att prova hos någon, men annars vore det super roligt om ni red en prova-på-tävling i distansritt. En PP är på ca 20-30 km och de klarar de flesta hästar i “normal” kondition.

    1
    • Systrarna Elfstrand den 4 aug 2019 15:41 kl 15:41

      Ja det hade varit kul 😀Kommentera

Scroll To Top