Dåligt självförtroende i stallet

Hur ska man göra om man har dåligt självförtroende i stallet? Har blivit medryttare på en häst för någon månad sen men känner mig väldigt out of the community. Det är en familj som äger stallet och alla är snälla mot varandra även mot mig men jag får pikar om att jag gör fel hela tiden känns det som. Jag förstår att man har sina rutiner och man vill att andra ska följa dem också men samtidigt måste väl jag kunna få en chans att komma in i stallets rutiner och få “vara med”. Känner mig ensam och okunnig och lite jobbig, allt var enklare när man själv hade häst, då hade mer pondus och kunde ha det trevligt med alla och kunde följa mina egna rutiner också. Ägaren till hästen är supersnäll dock! Fick ett litet meltdown idag när ägaren till stallet sa att det känns som att ägaren till hästen inte har informerat mig om något som det och det och det. Kändes lite som att det handlade mer om allt jag gjorde fel snarare än att ägaren till hästen är dålig på att informera. Det är ingen som är otrevlig eller så, bara jag som är känslig med dåligt självförtroende…

Jag tror det är många som kan känna igen sig i detta och som har varit med om liknande situationer.

I ditt läge skulle jag nog börja med att först prata med din hästägare, och be hen om att informera dig om alla rutiner/allt som du behöver veta gällande stallet. Har du information och känner dig “förberedd” så blir du också mer självsäker och vågar ta för dig mer, precis som vid redovisningar i skolan exempelvis.

Sen får du se ifall du märker om det blir bättre efter detta eller inte. Om du inte tycker att det blir det kanske du trots allt behöver prata med ägaren till stallet om hur du upplever situationerna du hamnar i. De är säkert inte medvetna om att deras ord gör dig osäker, och berättar du bara på ett vänligt sätt utan att skuldbelägga dem gällande hur du känner så kommer de förhoppningsvis ta åt sig och förstå din situation 🙂 Berätta att du inte har varit i den här situationen tidigare (med medryttarhäst och inackorderad?) och därför känner dig lite osäker på alla rutiner och hur du ska agera.

Våra 4 godingar ♥

Har ni läsare några andra tips att ge, eller har ni kanske varit i en liknande situation själva?

/ Emma

3 Kommentarer

 1. Daniela den 9 jul 2019 18:27 kl 18:27

  Oj vad jag känner igen mig. Tipset från mig: om något händer, fundera på det en stund, gräm dig lite, släpp det och gå vidare, inte värt att haka upp sig på det ❤️

  2
 2. Julia den 9 jul 2019 19:45 kl 19:45

  Tack så mycket för svar 💕

 3. Sanna den 9 jul 2019 21:58 kl 21:58

  Känner igen situationen, har också dåligt självförtroende och blir lätt att jag blir för hård mot mig själv. Har inga konkreta tips utan mest att du bara inte tar åt dig personligt när de säger till. Tänk att de bara säger som de gör för att de vill hjälpa, inte för att du gör fel. Jag vet att det är svårt men jag tränar på att inte bli för hård mot mig själv och så småningom så kommer det kännas bättre. Så länge du inte skadar hästen och gör det du ska spelar det ingen roll hur du utför det, alla gör på sitt sätt och bara för att du inte gör exakt samma som andra så betyder det inte att du gör det sämre eller ens fel för den delen. Vissa är bara väldigt inrotade i hur de alltid haft det. Så fortsätt bara som du gör och försök öva på att inte ta det som kritik mot dig. Hoppas det kommer kännas bättre så småningom!

  1

Kommentera