God fredag allihopa 🙂 Om någon timme ska jag och Anna iväg till Trollhättan för att hänga med några kompisar och mysa. En lagom fredagssyssla känner vi båda, eftersom ingen av oss har sovit bra inatt och är sjukt trötta. Anna har dessutom hjälpt pappa med att spackla på ridskolan hela dagen, medan jag har varit hemma och jobbat/städat istället.

Innan vi började med detta så åkte vi med Tage & Focus till ridskolan för att rida ett dressyrpass. Vädret kommer antagligen att vara kaos hela helgen med både massor av regn och blåst, och eftersom vädret inte har varit jättetrevligt idag heller så kändes ridhuset mer lockande. Bella & Boppen har vilat idag då de behandlades av Christin igår.

Jag fick rida Focus idag eftersom jag var sugen på det. Det blev dessutom ridning i både dressyrsadel och dressyrstövlar, vilket jag normalt sett aldrig rider i. Jag kände mig inte speciellt bekväm eftersom dressyrsadlar verkligen inte passar min kropp, och att ha ett par stela stövlar som du knappt kan röra benen i tycker jag inte heller om 😉 Det märks att jag har varit lite mer hopporienterad de senaste åren, haha…

Focus var i alla fall duktig, även om jag inte alls är inne i hans ridning. Jag tycker att han är skitsvår att rida, medan Anna tycker att han är mycket enklare att rida än Bella (som jag ju rider mest). Ett ganska bra bevis på att du kanske blir lite bekväm om du rider samma häst mycket. Det som jag tycker är svårare med Focus än med Bella är att han är så mycket starkare i handen (iaf på bettlöst), han är mer svårsvängd, han är styvare i kroppen (svårare att forma) och har mycket sämre bjudning. Anna kan dock få bukt på dessa problem betydligt bättre än mig, och då blir han såklart också enklare att rida. Med lite coachning från Anna så fick jag ändå till riktigt fin känsla i slutet, även i galoppen som var svårast, så det var roligt att få känna på Took-Snooken igen 🙂 Tage gick ett lite lugnare pass med Anna, men han känns bättre och bättre efter hans sår/mugg som han fick på sitt ena bakben.

Igår behandlades som sagt Bella & Boppen av Christin igen. Bella var fin och utan anmärkning, förutom att Christin rekommenderar att vi bokar in en tid hos Charlotta så fort som möjligt efter årsskiftet för att checka av bröstryggen + bäckenet och eventuellt få det justerat. Vi hade ändå tänkt checka av henne hos Charlotta i januari, men då vet vi att vi ska boka in det asap 🙂 Boppen reagerade även denna gång lite konstigt när Christin kom åt vissa punkter och därför rekommenderade hon att vi tar med honom till Charlotta också för att se ifall det är något som hon behöver justera.

/ Emma

Kommentera