Idag har ju jag, Boppen och Focus varit iväg på vår ridklubbs klubbhoppning/klubbmästerskap. Roligt att vara ute och lufta sig igen, men nu får det nog vara bra för en stund framöver 😉

Först ut var Focus som fick gå en 40 cm och en 50 cm-runda. Han var så fin på både framridning och framhoppning, men gjorde ett par vändningar på framhoppningen. Annars lugn och avslappnad trots att en ryttare trillade av och en häst blev lös. Eller okej, just då var han inte avslappnad, men han brydde sig inte så mycket.

Väl på banan i 40 cm så stannade vi på ettan. Han kändes inte helt “med mig” utan lite nonchalant och ofokuserad. När vi tittat på det hindret så hoppade han resten av banan helt utan problem!
Till 50 cm så hoppade vi inte fram något mer, utan gick in direkt på banan. I den klassen stannade han ännu en gång på ettan. Sen gick hinder 2-5 bra, men till sexan stannade han också. Han blev nästan helt ostyrbar, och trots att det var ett hinder på långsidan så lyckades jag inte styra rätt honom så vi fick lägga en volt. Sen blev han ostyrbar även till sjuan, så där blev det också ett stopp. Efter det hoppade han 7-8 fint. Slutsumma blev tre stopp/utesluten, men vi kom ju runt banan.

Grejen är att vi inte fått några stopp PÅ hinder utan snarare har det handlat om att jag inte kunnat svänga honom eller så har han stannat en bit ifrån och varit lite frågande/nonchalant. Jag är hur som helst väldigt nöjd med honom för han kändes inte alls spänd eller stressad mot hindren eller miljön, utan jag tror bara han blev trött(i huvudet) till andra klassen. Vi hade ridit i 1 h och 40 min för att det drog ut mycket mer på tiden än vad jag trott. Självklart var det inte så att jag galopperade i 1 h och 40 min, men det blev nog lite mycket för honom. Nyttig träning hur som helst!

Näst på tur var Boppis och vi hoppade en 90 cm bed A1:a eftersom det var klubbmästerskap. Han var så himla fin idag roligt nog, för i fredags kändes han inte rolig alls. Han var spänstig, lagom framme, kändes koncentrerad och härlig. Fin på framhoppningen med. Väl på banan så hoppade vi 1-2 med ett språng mindre än jag tänkt, haha. Råkade ta i lite väl mycket när jag tänkte att vi behövde en friskare galopp där 😉 Trean och fyran gick bra, men sen till femman så var jag så inne på att få plats med sex galoppsprång från fyran till femman så då rev vi rätt rejält. Så trött på mig själv, när ska man lära sig att bara köra?! Resten av banan var felfri, så hade jag inte gjort den stora tabben hade vi fått hoppa omhoppning. Himla nöjd med Boppis som kändes urfräsch, bara lite sur på mig själv 😉

Focus-tokus på framridningen! Min finis ♥

Nu ska jag åka hemåt och mitt och Samuels hus behöver egentligen städas, men jag känner mig såååå omotiverad till just det. Vill typ ta en powernap och äta något gott. Trött efter en lång dag.

Hoppas ni haft en fin söndag!

/ Anna

4 Kommentarer

 1. Elin den 20 okt 2019 17:05 kl 17:05

  Blir inte du osäker o rädd när hästen vägrar, jag blir alltid osäker när jag ska hoppa igen efter en vägran, eftersom jag inte vet om hästen ska stanna eller hoppa. Hur brukar du tänka?

  • Systrarna Elfstrand den 21 okt 2019 13:33 kl 13:33

   Det beror lite på. Som i Focus fall så vägrade han ju inte på hindren och där vet jag vad det beror på, så då blir jag inte osäker. Jag blir heller inte osäker om jag vet att jag gör något knasigt så hästen stannar på grund av det, som lägger den helt fel eller liknande. Enda gången jag blir lite osäker är om den stannar utan att jag vet varför, men då brukar jag bara testa igen, och funkar det inte då så brukar jag lägga ner hindret lite och bygga upp självförtroendet hos oss båda igen 🙂 2. Anonym den 20 okt 2019 17:28 kl 17:28

  Har du köpt ny hjälm?

  • Systrarna Elfstrand den 21 okt 2019 07:50 kl 07:50

   Yes! Visar den i onsdagens video 😀Kommentera