Skip to content

Dagens tävling!

Hej och hå, detta blir en sen uppdatering då dagens tävling tog längre tid än vi trodde. Tur då att jag har sovmorgon imorgon, så jag kan sova hur länge jag vill 😀

Här kommer i alla fall en uppdatering om dagen. I 85 cm så kände jag att hon inte riktigt var framme för skänkeln på framridningen och framhoppningen, men det kändes ändå okej där. På banan flöt allt på de 5 första hindren, men sen straffade det sig att jag inte hade fått fram henne ordentligt. Hinder 6 rev vi då jag inte blev klar i tid utan lade henne alldeles för nära. Hinder 8-9 bestod av en ganska konstig båge där jag hade en plan på hur jag skulle rida, men Bella började få för sig att hon skulle byta galopp där emellan så hon bara “krummade ihop sig” och jag inte alls fick något läge. Därför fick jag lägga en volt, och felen blev därför som de blev.

Jag var så himla missnöjd med denna runda och var inte alls sugen på att rida 95 cm då jag kände mig som världens sämsta ryttare ungefär, men Anna övertalade mig, och tur var väl det. Där hade jag en helt annan jävlar anamma redan från början, så jag fick fram henne ordentligt för skänkeln på framridningen, och lyckades hålla det hela vägen på banan också. Där fick jag en superbra känsla! Allt kändes enkelt och hon hoppade så fint. Tyvärr föll en bom då jag var lite för hetsig mot ett hinder och bara skulle ha haft is i magen och gett henne mer plats så hon hunnit upp med bakbenen. Så resultatet i denna runda blev 4 fel, men då det bara var 1 felfri i hela avdelning B (2 placerade) så fick vi med oss en rosett hem ändå med våra 4 fel 🙂

Det finns så mycket jag behöver jobba på såhär efter skadan. Jag behöver bli mer bestämd i min ridning, och vi behöver träna mycket mer dressyr och mentalt för att bli mer samspelta. Det största problemet nu är att hon inte är framme för skänkeln. Hon har egentligen aldrig varit det helt, men innan skadan var det bättre än nu. Bara att träna vidare för att komma tillbaks där vi en gång har varit, och bli ännu bättre såklart 🙂 Nu blir det några lugnare veckor för Bella med en välförtjänt equiopatbehandling om en vecka ♥

/ Emma

2 Kommentarer

  1. Sandra den 17 aug 2019 11:40 kl 11:40

    Vart är hjälmen och kavajen ifrån?

    • Systrarna Elfstrand den 17 aug 2019 12:18 kl 12:18

      Vår shop Hästhuset 😀 Kavajen är dock slut i lager i grått men det bör komma in igen 🙂Kommentera

Scroll To Top