Idag var det då dags för mig och Tage att tävla igen, på hemmaplan denna gång. Klubbmästerskapet i dressyr gick av stapeln!

Vi red en LB:1 som då var KM för privathäst i år, och på framridningen kändes han riktigt fin. Hade ett gött “gung” i steget, framme och kändes väldigt med mig. Men som vanligt “dör” han på banan. Jag struntade dock i det idag och körde på programmet ändå. Han var inte riktigt så spänd som i Gråbo, men spänd var han helt klart. Vi genomförde programmet utan några större konstigheter och fick 67,679% vilket överensstämde med min känsla. Vi hamnade på 2:a plats i klubbmästerskapet så vi fick en fin blå rosett med oss hem!

Jag är väldigt nöjd med Tage, för han gör alltid så gott han kan. Det är såklart lite tråkigt och kan kännas lite frustrerande att han “dör” som han gör på banan, men jag vet ju att det inte är för avsikt som han gör det, utan han är helt enkelt spänd. Det känns skönt(och tråkigt, haha) att säsongen är över för mig/oss nu, för nu går vi in i en träningsperiod istället. Han ska få några lite lugnare veckor i vinter(dock ingen helvila) och så ska jag träna så mycket mentalt jag bara orkar. Jag hoppas att det ska hjälpa honom att bli mer avslappnad över lag, men också på tävling.

Travar fram på framridningen.
Min fina kille!

Det var den söndagen det! Nu ska jag inte göra många knop. Kanske städa lite, och hjälpa pappa att byta däck på vårt släp, men that’s kind of it. Hoppas ni haft en bra helg!

/ Anna

Kommentera