Idag är dagen med stort D här… Boppen ska bli av med några tänder! Anna är inne med honom på Husaby nu medan jag får stanna här hemma eftersom jag fortfarande inte är helt frisk. Lite tråkigt för jag hade gärna varit med, men det är inget att göra åt 🙂 Jag håller tummarna för att allt går bra i alla fall men det tror jag säkert eftersom de är så duktiga på Husaby. Anna vloggar dessutom om det hela, så på onsdag får ni se hur allt har gått i en video.

Jag själv tänkte mocka och ta tag i bokföring och lite administrativt jobb som jag inte orkade göra förra veckan, så det känns skönt att få det gjort. För vår del verkar det som om denna coronakris inte har/kommer drabba vårat företag speciellt mycket, vilket känns skönt. Vi jobbar nog med bra grejer i denna kris eftersom allt vårat arbete sker online med både Hästhuset och våra sociala medier. Folk kommer ju alltid behöva köpa hästgrejer, och fler gör det säkert online just nu så jag kan tänka mig att de som driver fysiska ridsportbutiker drabbas hårdare.

Focus bara några veckor efter att han kom till oss ♥

Igår vilade Tage & Boppen men Bella & Focus gick ett dressyrpass och båda två var superduktiga. Bella är dock inne i en ganska jobbig period mentalt just nu och har mycket humör och nerv. En gång ställde hon sig därför rätt upp på bakbenen, men som tur var så var jag med bra. Efter det gick hon hur bra som helst, men hon ville väl visa sitt missnöje över att jag krävde lite av henne 😉 Jag är fortfarande väldigt flåsig pga min förkylning men är ändå nöjd över hur jag orkade rida hela passet. Hon känns så otroligt mjuk, stark och härlig att rida nu, och dessutom bet hon sig inte fast alls lika mycket i vänstertygeln utan kändes mer liksidig. Tror hon är inne i en riktig uppbyggnadsfas just nu för hon utvecklas massor, men samtidigt tycker hon nog att det är lite jobbigt. Jag är noggrann med att aldrig rida två hårda pass i rad utan varierar alltid de tuffare passen på banan med en lugn tur i skogen dagen efter, och kanske någon extra dag vila om jag känner att hon behöver det. Ser så fram emot att köra igång med årets första dressyrtävling på söndag, för jag känner mig så redo för den!

Pappa kommer hit i eftermiddag och hjälper mig och Anna att rida ut på Tage, Bella och Focus. Skönt att få hjälp med det 🙂

/ Emma

Kommentera