Hej allihopa! Här kommer ett liveinlägg med lite uppdatering från den senaste tiden 🙂 Vi har som ni vet varit lite lediga nu över jul/nyår, och därför har det nästan bara kommit upp tidsinställda inlägg här. På måndag kör vi igång med vardagen som vanligt igen!

Vi har i alla fall haft det riktigt bra den senaste tiden. På nyår så var vi hemma hos Anna & Samuel tillsammans med två kompisar och bara chillade och hade det gött. Vi skålade in tolvslaget i deras spabad och kunde kolla på raketerna därifrån. Mamma & pappa var hemma och “passade hästarna” och de hade varit lugna som vanligt även om det sköts raketer.

Dagarna efter nyår så har hästarna både blivit skodda och vaccinerade. Väldigt passande eftersom Bella & Focus har vintervila veckan ut, och det har dessutom blåst extremt mycket det senaste, så när vi väl har ridit Tage & Boppen har vi varit tvungna att ta oss till ridhuset. Skönt därför att kunna låta dem vila lite nu över helgen 🙂 När vi väl har ridit gamlingarna så har båda två varit kanonfina! De är i riktigt fin form nu, och jag har till och med planer på att starta någon dressyrtävling med Boppen till våren för att han känns så bra 🙂 Då har jag ordentligt med tid på mig att träna också, haha. Jag tror att jag behöver ett ordentligt dressyrmål med honom för att verkligen rida varje dressyrpass till 100% hemma, annars blir jag lätt lite omotiverad.

Bella & Focus har vi mentaltränat i princip varje dag det senaste, och det har gett resultat! Bella är så vänlig och härlig nu, och jag känner att vårat band är så mycket starkare nu mot vad det var förra året. Nästa vecka ska vi träna igen för Anna, vilket är perfekt, för nu behöver vi nya utmaningar då det vi tränar på nu är för lätt 😉 Även Focus har skött sig otroligt bra och blir bara bättre och bättre. Idag tränade vi med både presenning och viftande paraply i blåsten och det var nemas problemas! Vi brukar lägga upp snuttar på våra Insta stories (både privata och på vårat gemensamma konto) så se till att följ oss där för att se hur vi jobbar mer till vardags.

Nästa vecka ska alla hästar ridas som vanligt igen, och därför kommer vi inte hinna mentalträna så som vi har gjort det senaste. Jag hoppas dock att detta jobb som vi har gjort nu kommer hänga med även ridmässigt och till framtida mentalträningar. Förhoppningen är att kunna hinna mentalträna hästarna ett par gånger i veckan i framtiden 🙂

Söt-Bellis ♥ Vi jobbar mycket på att longera in i/backa emellan ett trångt utrymme. Hon gör det så bra! I våras gick det absolut inte ens att få henne att backa emot/emellan något större tryck, men det är inga problem nu. Så stolt över henne!

Ha en fin kväll allihopa!

/ Emma

2 Kommentarer

  1. Karin den 5 jan 2020 12:22 kl 12:22

    Men vilket ansiktsuttryck! Har aldrig sett Bella se så söt ut! ❤

    • Systrarna Elfstrand den 5 jan 2020 14:52 kl 14:52

      Ja hon ser så mjuk och glad ut 😀Kommentera