God morgon allihopa! Här kommer vår senaste video där mamma har hjälpt oss att hitta hästannonser som vi ska gissa priset på. Anna har ju tidigare testat mig och jag har testat henne, men som tävlingsmänniska tycker jag det är extremt mycket roligare att få tävla lite mot någon 😉 Spana in videon för att se vem som vinner och för att få tänka och gissa själva 😀 Det är verkligen så svårt!

/ Emma

2 Kommentarer

 1. Emma den 12 okt 2019 14:32 kl 14:32

  Jag tycker det är nästan omöjligt att gissa hästpriserna nuförtiden, jag har nog inte riktigt hängt med i prisutvecklingen… 😆

  Ni som är i branschen kanske kan svara på den här frågan: är det ens möjligt att hitta en billig ridbar häst idag, jag menar halvblodshäst, för skogsmulleridning och som inte är helt omöjlig med ett pass på ridbanan nån gång ibland, OCH som inte är halt/skadad och säljs billigt på grund av det?! 😅

  Förr kunde man hitta sådana billiga hästar “hur lätt som helst” men något verkar ha hänt?! Jag förstår absolut att uppfödare vill ha betalt för sina hästar, det är absolut inte det!!! Men alla hästar blir liksom inte talangfulla medelsvår-svår klass hästar nuförtiden heller antar jag 😉

  Jag sneglar lite på annonser ibland, och jo ibland kan man se travare som säljs billigt, men så har det ju alltid varit och inget ont om de hästarna, men jag tycker det är extreeeemt sällsynt med halvblodshästar i en låg prisklass.

  Vad säger ni om det här, håller ni med? Eller har hästkvaliten verkligen ökat så in i vassen att inga skogsmullar existerar längre?! 🤔 Kan också läsa annonser om gamla läromästare, och nu menar jag GAMLA, som rimligen inte kan ha många år kvar ens att hoppa lägre banor, för alltså runt 150.000 och ibland mer än så.

  Skulle vara jätteroligt att höra era tankar i ämnet, för jag har nog som sagt inte riktigt hängt med, det var ju några år sen jag själv tävlingsred och födde upp hästar. Ha en bra dag!

  • Systrarna Elfstrand den 13 okt 2019 11:42 kl 11:42

   Haha, jag håller helt klart med! Just den typen av hästar känns det som om många är ute efter, men knappt någon säljare som har eftersom alla hästar “har sådan otrolig kapacitet” 😉 Det borde helt klart inte vara omöjligt att hitta en snäll och enkel hobbyhäst för en rimlig summa, men det är nog betydligt svårare nu än för 10-20 år sedan!

   1


Kommentera