Gårdagen var väldigt lyckad, minus att Boppis är halt då förstås. Vi misstänker hovböld eller liknande, så han har fått på sig barfotaboots med jodopaxomslag i. Hoppas verkligen att det ska bli bättre snart! Blir det inte det får vi förstås söka veterinärvård. Älskade gamla gubben ♥

Först red jag Tage på banan innan det var dags för Focus att träna för Miranda. Jag känner för tillfället att jag inte skulle få ut så mycket av att träna Tage eftersom vi är precis i början av vår mentala tränings-resa, och då är han extra nervig och då blir passen väldigt kravlösa. Igår var han dock superfin och duktig, så det var roligt! Inte alls nervig. Vi gjorde inget speciellt ändå dock, utan checkade mest av dagsformen.

Sen var det dags för Focus att tränas, och han var så himla duktig! Fin redan när jag värmde upp själv, och sen när Miranda kom så kopplade vi i en tygel till bettet. Nu har jag ridit med det hängandes i hans mun länge, så nu är det dags att börja träna med kontakt! Dubbla tyglar är inget jag gillar alltså, haha. Speciellt inte dubbla vävribbtyglar… Men det gick bra i alla fall, och han sökte kontakten till bettet väldigt bra många gånger. Helt klart över förväntan! När vi ridit med kontakt till bettet i alla gångarter så kopplade vi loss tygeln och övade lite byten. Det är bara att nöta, än sitter det inte alls, hehe.

Emma och Bella tränade också, och de tränade en sista gång inför söndagens tävling. De finslipade på övergångar, halter och uppridningar vilket ju typ är allt som programmet innehåller, haha 😉 Bella var fin, men pigg och lite springig. Roligt dock att hon hittat framåt-knappen, för det har ju varit svårt förut 🙂

Jag ser fram emot att få knoppa fina tjejen på söndag! Hon är så snygg i knoppar 😀 Det tycker jag för visso att alla hästar är.

Idag står banbygge på schemat då vi kommer ha öppen bana hemma hos oss fr.o.m imorgon fram till nästa söndag. Mer info hittar ni HÄR om ni är sugna på att komma och skutta! Sen ska två hästar motioneras, det ska jobbas och ikväll ska vi träffa en kompis. Rolig dag!

/ Anna

Kommentera