Vilken härlig måndag jag och Emma har haft idag! Vi började med att rida Focus och Boppen innan lunch, och jag bestämde mig för att skippa sadeln idag och testa barbackaridning på Focus. Det gick finfint! Mamma var snäll och kom ut och filmade, så det kommer en video på onsdag. Han var så redig, tyckte inte att det var något konstigt.

Boppen var så mycket fräschare idag! Han är lite svår att se från backen om han är bra eller inte, så Emma satt upp idag. Det blev väl 98% skritt och 2% trav under den tiden, men han såg så mycket bättre ut. Bara en liten, liten rörelsestörning på vänster bakben, men jag tror att det kommer rätta till sig. Vi sätter igång lite försiktigt nu med mycket skritt och lite trav så får vi se helt enkelt.

Efter lunch var det Bella och Tages tur, och de var också superduktiga! Tage var riktigt wow idag. Vi ska rida klubbmästerskapet i dressyr nästa helg, så vi red igenom programmet idag och det gick fint. Fick honom inte riktigt engagerad i högergaloppen bara men det var helt mitt fel. Annars var han kalasfin!! Riktigt go takt i traven så jag kunde bara sitta och njuta ♥

Bellis var trött idag, men kämpade på fint. Emma red först, men sen fick jag ta över för jag var sugen på att testa, hihi. Har innan idag inte ridit henne på evigheter! Vi tränade på att hålla ihop kroppen, lägga mer vikt på bakbenen och runda till innersidan. Hon bröt av massor av gånger i galoppen för att hon inte orkade och jag inte var snabb nog att driva fram, men hon var duktig. Hon har fått en helt annan inställning nu än sist jag red, så roligt!

Delade en bild på Instagram, Focus ser lagom road ut 😉

Nu ska jag och Emma strax ha ett möte, och sen är nog denna måndag klar rent jobb och hästmässigt. Hoppas ni också fått en fin start på veckan!

/ Anna

4 Kommentarer

 1. Mamma Bettan den 11 nov 2019 19:12 kl 19:12

  Ni som vet, ni vet. Jag är ju ingen hästmänniska men gör ju vad jag kan för Emma och Anna. Med hög puls och hjärtklappning stod jag och filmade barbackaridningen, och Focus var såååå lugn, inget som skrämde mej öht, så han får en guldstjärna 😉

  6
  • Systrarna Elfstrand den 12 nov 2019 12:40 kl 12:40

   Haha ja, han får verkligen en guldstjärna <3 Och du med, som var så modig 😀  • Emma den 12 nov 2019 13:38 kl 13:38

   Tänker på mina egna föräldrar back in the day. Gjorde allt för mig och mina hästar, under alla år. Nu först i vuxen ålder förstod jag vilken uppoffring det egentligen måste ha varit, både praktiskt och ekonomiskt. Min mamma började faktiskt, i mogen ålder, till sist att rida med mig ut på mina tävlingshästar, ska jag tillägga. 😉

   Tyckte om det du skrev att du gör vad du kan för Emma och Anna. De ska vara väldigt glada för sina snälla föräldrar (det vet jag att ni är också, för det framgår av er blogg!) 🙂👍  • Systrarna Elfstrand den 12 nov 2019 14:43 kl 14:43

   Åh, vad underbart! Det är fantastiskt att ha föräldrar som stöttar både ekonomiskt och med allt det praktiska som du säger. Guld värt! 😀Kommentera