Den här måndagen har vi spenderat i ridhuset med hästarna. Vi har roligt nog vloggat idag också, så film från dagen kommer på onsdag!

Först åkte vi med Tage och Focus. Tage var ganska ordentligt svullen i sitt högra bakben, men vi tog med honom ändå för att skritta. Han var inte halt, svullen eller öm så då kände vi att det var OK. Bättre att han får röra lite på sig och checka av läget än att han står still och blir ännu stelare och svullnare.

Tage var inte halt när Emma red heller, men det märktes att han kände av det svullna bakbenet, så efter att ha kollat av läget i trav i båda varven en snabbis skrittade hon honom bara. Han kommer få fortsätta skritta så länge det känns okej så får vi se sen. Hittar inget sår eller så, så jag vet inte riktigt varför han är svullen. Hoppas det lägger sig snart!

Focus var jättefin idag. Red ett lite kortare pass på honom men fick ändå med lite travlängningar och förvänd galopp. I galoppen ville han gärna byta. Något byte var rent, men det spelar ju ingen roll när inte jag lägger dem!!! Haha. Aja, med mer träning ska det nog falla på plats.

Efter lunch åkte vi med Bella och Boppen. Bella fick sig ett skrittpass och Boppis gick i alla gångarter. Han var jättefin idag! Självklart inte sitt allra bästa jag än, men jag känner redan skillnad från första gången jag satt på honom i förra veckan. Han kändes mjukare och mer ihop, och mer liksidig. Det kanske börjar släppa lite för honom nu! Får hoppas på det 🙂 Red faktiskt med sporrar idag för första gången på evigheter, men jag upplever att Boppen funkar bra med det. Han har inte riktigt hajat grejen med spö, även om jag rider med det också, utan sporrar ger mer effekt på honom.

Boppen och Bella efter sitt pass! Vi gjorde i ordning dem i ridhuset, ute gick typ inte. Vi höll på att blåsa bort, haha.

Nu har jag och Emma tagit varsin dusch och ska snabbt slänga i oss lite att äta. Vi ska podda idag, så det är verkligen ett fullspäckat schema för oss denna måndag. Hoppas ni haft en fin start på veckan!

/ Anna

Kommentera