Skip to content

Bra lägstanivå!

God onsdagseftermiddag på er! Nu har jag precis kommit in från stallet, där jag och Emma har spenderat vår eftermiddag. Så himla härligt väder har vi fått! Strålande sol, men med lagom blåst och inte massa plusgrader så jag har ändå kunnat rida i en (relativt tunn) stickad tröja utan att smälta bort. Perfekt ridväder!

Först red vi Boppen och Tage, och tanken var att rida i paddocken, men när vi gick ut dit för att skritta fram så insåg vi att den var väldigt hård efter nederbörden som varit det senaste. Då hann vi inte direkt ställa in hästarna för att harva, så vi knallade ut i hagen istället. Härligt med lite ombyte, ju!

Boppen såg jättefin ut med Emma! Hon jobbade på att få honom att länga ut sin vänstersida(alltså ställa igenom ordentligt till höger, kan man väl säga), och efter en hel del jobb i skritt såg han jättefin ut i både trav och galopp. Fint ihop i kroppen, jobbade med härliga, stampiga gångarter och gjorde allt som han skulle. Superfina byten fick de till också!
Tage var också fin idag. Får verkligen en känsla av att han har så mycket muskler när jag sitter på honom på något vis, haha. Han har ju inga spektakulära gångarter, men ändå känner man att han har tryck i dem på hans nivå liksom. Vi tränade förvänd galopp och tempoväxlingar i traven i huvudsak. Han var duktig och pigg!

Näst på tur var Bella och Focus. Bella fick tömköras i hagen av Emma. Hon är inte jättepepp på att tömköras, eller ja, tömlongeras direkt. Men i högervarvet var hon jättefin! I vänster var hon inte riktigt framme. Förra gången Emma tömlongerade så var det tvärt om, fin i vänster men inte så framme i höger. Positivt ändå att det växlar.

Focus hade ingen bra dag idag, men det slår mig att vi verkligen har steppat upp vår lägstanivå nu. Han blev skrämd av två duvor vid skogskanten i hagen, och då bockade han med mig. Sen bockade han säkert två-tre gånger till, för att han blev obekväm. Gubben ♥ Försökte att inte rida så nära där för att skona lilla hjärnan på honom.
Han var väldigt fin i uppvärmningen, mjuk och stadig i formen. Sen när vi började arbeta lite mer så kom han bakom lod en del. Dock märks det på honom hur mycket starkare han är nu på många saker. Dels gör han toppenfina högerfattningar från skritt där han verkligen sätter sig i fattningen och kan fatta mer samlat och utan att jag behöver driva på så mycket. Sen kan han komma ihop sig mer i galoppen också. Idag gjorde vi en ofrivillig piruett typ, haha. Vi skulle trava men han fattade samlad galopp och svängde. Knaspelle 😉

Bild från juni förra året.

Utöver hästarna och jobb så har vi hunnit vara hos frissan också! Emma gjorde bara en ordentlig inpackning idag, medan jag färgade. Tanken är att jag ska bli lite ljusare, mer mot min naturliga hårfärg, så idag påbörjade vi det. Vår frisör ville inte göra en avfärgning, för det kan ju verkligen bli hur som helst. Inte så kul att ha en gul/röd/orange grund under den färgen som jag faktiskt vill ha. Därför gjorde hon en “clear”(tror jag det hette) som liksom ska “skrapa av” lite pigment och öppnar upp så håret kan tappa färgen på lite mer naturligt vis. Låter kanske flummigt, men jag vet knappt själv vad det är, haha. Har köpt ett detox-schampo också som ska snabba på det hela lite med. Nu har jag fortfarande mörkt hår, men istället för i princip svart som det var innan så är det väldigt mörkt brunt, och kommer successivt bli ljusare 🙂

/ Anna

4 Kommentarer

 1. anonym den 28 maj 2019 17:52 kl 17:52

  Måste bara säga att jag älskar att läsa om er vardag! De här typen av inlägg är mina absoluta favoriter och den nya bloggen är jättesnygg! Keep up the good work

  • Systrarna Elfstrand den 29 maj 2019 06:45 kl 06:45

   Tack så kul att höra 😀 2. Viktoria den 29 maj 2019 07:52 kl 07:52

  Du tog fel på dagen de var tisdag igår ? men måste bara säga att er nya blogg är super ☺️

  • Systrarna Elfstrand den 29 maj 2019 10:37 kl 10:37

   Haha vi är värdelösa på att hålla koll på veckodagar! Så kul att höra 😀Kommentera

Scroll To Top