Skip to content

Bra dressyrträningar

God morgon! Idag ska äntligen jag och Anna träna mentalt för Anna igen. Välbehövligt för både Focus och Bella 🙂 Vi har även tänkt rida ut med alla hästarna också. Dock verkar det inte bli bra väder idag direkt, utan det ska regna i princip hela veckan här. Får hoppas att det kan vara hyfsat uppehåll när vi är ute och jobbar med hästarna!

Igår dressyrtränade vi med Focus och Bella, och de andra två fick sig också ett dressyrpass. Alla var så duktiga! Tage och Anna red igenom LB:1 som de ska tävla ganska snart igen, medan Bopp fick tränas mycket i förvänd galopp.

De yngre förmågorna fick tränas och Bella var först ut. Vi jobbar väldigt basic med henne. Bara att hon ska länga ut sin yttersida ordentligt och jobba igenom med hela kroppen. Just nu går det utmärkt i höger varv, men är svårare i vänster där hon blir rak och vill tränga inåt. Dock gick hon SÅ mycket bättre den här träningen än förra, så det svåra har börjat släppa. Jag har nog aldrig känt henne jobba på så bra stundtals som hon gjorde idag, så det var väldigt kul att känna. Vi jobbade även lite med samling korta sträckor, vilket hon tycker är jobbigt, men stundtals fick jag riktigt fin känsla även där!

Anna och Focus kunde jobba på med svårare grejer då han slappnade av ganska snabbt, och då går det såklart att öka svårighetsgraden. De hade tränat på lite introduktion till arbetspiruetter och väldigt samlad trav. Hon var väldigt nöjd över hur han hade gått, så det var kul 🙂

Bara några dagar kvar till tävling nu, och jag är taggad på att rida betydligt bättre än förra gången!

Nu får vi ta och köra igång med den här dagen! I eftermiddag kommer det upp en video här 🙂

/ Emma

Kommentera

Scroll To Top