Hej allihopa! Imorgon vankas det tävling för både Bella & Focus och det ska bli så roligt. Både jag och Anna känner oss riktigt väl förberedda och då blir vi såklart extra taggade. Vi har lagt mycket tid och träning inför den här tävlingen, så går det skit imorgon beror det garanterat inte på att vi har förberett oss för dåligt, haha.

Igår tränade vi mentalt för Anna med båda hästarna, och det gick så himla bra. Bella som kan vara väldigt skarp och tjurig var väldigt mycket med mig, och vår kommunikation var på topp! Lekte lite i rundcorallen och för första gången någonsin så letade hon inte efter en väg ut ur den (eller hoppade ut som hon har gjort förr också), utan sökte sig till mig och lyssnade på mig. Så himla härligt! Vi jobbar mycket sideways nu och att hon ska flytta rumpan när jag ber henne om det. Ju bättre detta sitter från marken, desto bättre kommer det också sitta i ridningen 🙂 Även Focus börjar bli betydligt bättre på detta och även han fick till en kanonträning!

Idag började vi med att mentalträna Bella och Focus igen och gjorde samma sak som igår, fast inte lika länge, utan mer som en check. Båda två gjorde det bra även idag och det kändes bra även om inte Anna var med och coachade oss (det är så mycket enklare när hon är det såklart). Väldigt skönt att känna att det mentala sitter med hästarna inför en tävling. Vi lär ta en liten check på dem imorgon bitti också innan vi åker!

Sen har det blivit ridning ute i naturen på Bella & Focus de två senaste dagarna. Idag red vi ett kort pass på en åker i närheten. Jag red Bella på bettlöst och fokuserade på att hon skulle gå lång/låg och få upp ryggen. Hon kändes riktigt fin och det känns som om dessa två senaste pass har blivit en bra uppladdning för henne. Focus såg också kanonfin ut, så det var härligt att se!

Nu ska jag strax ut till stallet och ta emot en häst som ska stå här över natten till vår tävling imorgon. Vi arrangerar para-klasser och därför kommer det vissa ryttare långväga, och en ryttare behövde uppstallning. Eftersom vi bor så nära ridskolan så kunde den hästen stå här, och även Bella ska stå inne inatt och hålla hästen sällskap. Därför passar jag på att förbereda henne lite redan ikväll 🙂 Eftersom vi åker tidigt imorgon så kommer morgondagens vlogg upp här samtidigt som vi uppdaterar hur det gick på tävlingen lite senare under dagen, men vill ni se videon på morgonen så kommer den upp på Youtube 8.00 🙂

Så taggad på att tävla med den här donnan! Mindre taggad på nedsittningen i traven dock, men det är bara att bita ihop i 5 minuter 😉

/ Emma

2 Kommentarer

  1. Julia den 30 aug 2020 20:12 kl 20:12

    Blir verkligen så inspirerad av er, ni har så klok syn på hästhållning och ridning! Det syns ju dessutom tydligt på era hästar och deras utveckling att ni gör ett riktigt bra jobb!
    Måste fråga vad du har för ridbyxor på denna bild?? dom var sjukt snygga!

    • Daniela den 31 aug 2020 01:53 kl 01:53

      Tror det är Horze Desirée 😊Kommentera