Idag har det varit riktigt skitväder på schlätta. Regnat/snöat massor i omgångar och nu på eftermiddagen så har det blåst väldigt mycket. Trots detta har vi varit duktiga och ridit ut på alla hästar, även om motivationen verkligen inte var på topp. Jobbigt just då, men skönt efteråt.

Dagen började med att Boppen fick ta blodprov här hemma på gården, för att se om han har PPID eller inte. Antagligen kommer vi att få svar på detta under nästa vecka skulle jag tro. Det gick i alla fall kanon! Efter detta så red vi ut på Tage och Boppen. Just då timeade vi in riktigt bra väder för dagen. Det hade regnat konstant hela natten/morgonen, men mellan 7-8 var det uppehåll och då red vi. Så fort vi kom in i stallet efter turen så började det regna igen, haha.

Efter detta så filmade vi i ett par timmar till en video som kommer upp här på lördag. En informativ video där Anna visar hur hon tränar Tage med hans sadelproblem, dvs att han är väldigt sur/obekväm vid sadling. Eftersom det är många hästar som har samma problem så tror jag den kommer vara uppskattad. Väl inne efter stallet så redigerade jag video och Anna podd (och vi lunchade) och när vi var klara med det så hade snö/regnet lagt sig och vi red Bella & Focus. Det blåste väldigt mycket, men blöta blev vi i alla fall inte. Båda två var riktiga fjantlisor idag, men det blir ju lätt så vid sånt här väder i kombination med att det var väldigt många rådjur ute 😉

Ikväll ska jag på möte med div III-laget inför vårens tävlingar och Anna ska ta det lugnt. Den här veckan är intensiv för speciellt Anna eftersom vår klubb ordnar ponnytävlingar under helgen som hon ska hjälpa till på, och dessutom har det behövts fixas endel till tävlingarna nu i veckan. Imorgon ska vi hjälpa till och bygga banan på morgonen bland annat, vilket gör att vi får mindre tid till våra egna hästar/jobb, men nu är vi i god fas inför veckans slut vilket är skönt. Det är intensiva veckor för oss nu i mars då vi är upptagna varje helg och inte har möjlighet att vila upp oss på samma sätt, men i april kommer det bli lugnare så det är bara att hålla ut tills dess!

Såhär känner jag mig just nu, haha. Är sjukt trött verkligen!

/ Emma

2 Kommentarer

  1. e den 13 mar 2020 08:41 kl 08:41

    Hej. Ska tävla på vara i helgen och undrar om framridningen/framhoppningen är inne eller ute?

    • Systrarna Elfstrand den 13 mar 2020 11:40 kl 11:40

      Både framhoppning och framridningen kommer ske ute 😀Kommentera