Pjuh, veterinären kunde inte hitta något knasigt med Boppen alls. Tvärt om såg han superfräsch och fin ut! Eftersom ofräscheten satt i bak enligt oss så kunde veterinären inte böja honom på grund av hans shivering, men hon kunde se att han såg väldigt fräsch ut på volt. Vi longerade på lite mjukare underlag samt stummare underlag, och det var inga konstigheter. Sen klämde veterinären igenom honom också och hittade inga avvikelser.

Det enda hon kunde tro var i så fall om han är lite känslig om hovarna, så att vi ska rida med boots på honom hela tiden. Han har lite grunda hovar baktill, och eftersom han har kraftig shivering nu med åldern så går det inte att sko honom bak. Som tur är funkar ju barfotaboots väldigt bra, men då ska vi alltså rida med dem hela tiden. Vi testar att göra det en period samtidigt som vi sätter igång honom, så hoppas vi att det där lilla störningsmomentet i ridningen ska vara borta sen. Boppen ska dessutom till en Equiterapeut i januari, så då får vi kika och se om han har några spänningar där med. Perfekt!

De andra har vilat idag, förutom att jag mentaltränat Tage och Focus litegrann. Blev väldigt pepp efter gårdagens träning! Måste försöka få in ännu mer mental träning för dem, så att vi utvecklas ännu mer. Jag och Emma har också varit och handlat mat inför jul, så nu är det mesta inhandlat. Skönt!

Boppen när vi gjorde i ordning honom i morse <3

Trevlig helg på er allesammans! Ska ni göra något kul?

/ Anna

3 Kommentarer

 1. Anna den 20 dec 2019 18:31 kl 18:31

  Gamla farbrorn 💕

 2. Daniela den 20 dec 2019 21:31 kl 21:31

  Åh vad skönt att allt var okej! <3

 3. Elaine & skäcken Grizzly den 21 dec 2019 00:13 kl 00:13

  Skönt att veterinärbesöket gick bra. 🙂

  Själv har jag dammat av min systemkamera och fotat lite! Ska ta tag i att börja fota mer med den igen. Har blivit alldeles för lat och använt mobiltelefonen till bloggmaterial, för att det är så enkelt. Men det blir ju helt klart roligare att följa bloggen med lite mer kvalitet på bilderna. 🙂

Kommentera